А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Засідання комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю

опубліковано: 28 червня 2024 оновлено: 08 вересня 2024

Засідання комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю в Тернівському районі - радились, дискутували, обговорювали актуальні питання

 

26.06.2024 проведено засідання комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури  в Тернівському районі м. Кривого Рогу.  

На засіданні розглянуто низку питань, які є актуальними в життєдіяльності мешканців Тернівського району відповідно до принципів доступності та інклюзії. Обговорили результати обстеження закладів охорони здоров’я, банківських установ, поштових відділень, об’єктів бізнесу Тернівського району з питань забезпечення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю. Заслухали стан справ щодо обладнання найпростіших укриттів елементами безперешкодного доступу для маломобільних громадян в закладах освіти району, придбання сходових підйомників для осіб з інвалідністю.

Запрошена на засідання заступник директора Криворізької філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Віта Лобанова детально поінформувала про законодавчо визначені норми  щодо працевлаштування осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, про заходи, які вживаються міською службою зайнятості в питаннях безбар’єрності.

Активну участь в дискусіях щодо забезпечення доступності в медичні заклади, насамперед стоматологічні клініки,  приймали члени комітету Юрій Понькін, Ольга Кляцька та  учасник засідання  Руслан Черкашин, член громадської організації «РУХ БЕЗ МЕЖ».

Заступником голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради, головою комітету, Аллою Внуковою,  за підсумками засідання  комітету надано доручення щодо вжиття заходів   по забезпеченню доступності соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури району.

Робота комітету триває.