А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ДО УВАГИ ТЕРНІВЧАН!

опубліковано: 02 вересня 2024 оновлено: 25 жовтня 2024

Про успішне завершення Проєкту з компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб

 

           Війна, що постукала в наші двері на світанку 24 лютого 2022 року перетворила мільйони українців та українок у біженців, внутрішньо переміщених осіб. Тернівський район міста Кривого Рогу прийняв більше 7000 внутрішньо переміщених осіб із різних куточків України, їх благополучне перебування – один із головних завдань районної влади.

               Починаючи із квітня місяця 2022 року у місті Кривому Розі діє Урядова соціальна програма проект «Прихисток». Проєкт націлений на надання фінансової підтримки власникам домогосподарств з боку міжнародних донорів, які тимчасово прихистили внутрішньо переміщених осіб у власних будинках. За цей період до участі проект «Прилисток»  щомісячно долучаються понад 200 осіб небайдужих до чужої біди мешканців Тернівського району.

               Проєкт «Прихисток»  започаткований Міністерством розвитку громад та територій України, а з 2023 року роботу проєкту забезпечує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

               У цьому році проєкт фінансується  за рахунок міжнародної донорської підтримки України Управління Верховного комісара ООН у справах біженців по 31 серпня 2024 року. Тобто, на даному етапі, з першого вересня виплати для громадян, які розмістили в себе внутрішньо переміщених осіб припиняється.

                Державному бюджеті кошти на компенсацію особам не передбачено, але держава розглядає можливість продовження проекту у 2025 році.

               За інформацією Міністерства з питання  реінтеграції тимчасово окупованих територій України на 2025 рік поденний окремий бюджетний запит на продовження виплат домовласникам, які прихистили внутрішньо перемішених осіб, тобто виплати плануються здійснювати з бюджету України.

 

            Більш детальну інформацію з даного питання можливо отримати в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської районної у місті ради за адресою:  вул. Пляжна, 23,

тел. 097 503 35 28,

       067  433 67 86.