А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

До уваги батьків, законних представників дітей з інвалідністю

опубліковано: 14 червня 2024 оновлено: 08 вересня 2024

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» із змінами, здійснюється забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю.

Ваші діти можуть пройти курс реабілітації за кошти державного бюджету. Для цього на 2024 рік управлінню праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської районної у місті ради державою виділено 198 000,00 гривень, це більше, ніж торік.

Для забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними послугами один із батьків дитини чи її законний представник подає за місцем реєстрації чи фактичним місцем проживання дитини заяву за формою, затвердженою Мінсоцполітики, про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради.

До заяви додаються копії документів із пред`явленням оригіналів:

- паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

- свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;

- індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

- виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою затвердженою МОЗ;

- документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування;

- одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

Днем звернення одного з батьків дитини чи її законного представника вважається дата надходження вищезазначених документів.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як амбулаторно так і в умовах стаціонару.

Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини

Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно у граничну вартість можуть включатися витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

Реабілітаційні заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.

З переліком реабілітаційних установ оприлюднених на офіційних вебсайтах Мінсоцполітики: msp.gov.ua та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю: ispf.gov.ua.

Додаткову інформацію з питання направлення дітей з інвалідністю до реабілітаційних установ усі бажаючі можуть отримати в  управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської районної у місті ради за адресою: вул.Пляжна,23.

Телефони для довідок: 0674336786, 0975033528.