А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Фінансова та нефінансова підтримка від Українського соціального венчурного фонду (USVF)

опубліковано: 09 травня 2023 оновлено: 20 травня 2024

1. Тип допомоги: фінансова підтримка та бізнес-експертиза

 

2. Термін дії: 2023 рік (орієнтовно)

 

3. Територія: вся Україна

 

4. Вид допомоги: частково-поворотні гранти

 

5. Дедлайн: триває прийом заявок

 

6. Учасник(и): МСП

 

7. Виконавець: Український соціальний венчурний фонд (USVF)

 

8. Сфера діяльності: соціальне підприємництво

 

USVF є організацією венчурної філантропії, яка надає фінансову та нефінансову підтримку для зміцнення соціальних підприємств та розвитку галузі соціального підприємництва. Це довгострокова та самоокупна ініціатива, яка забезпечує доступ до капіталу для тих соціальних підприємств, що розпочинають свою діяльність, а також тих, що планують масштабуватись.

Соціальним підприємствам надаватиметься допомога для розвитку сталих та ефективних бізнес-моделей, підвищення соціального та екологічного впливу, а саме фінансова підтримка та бізнес-експертиза, спрямовані на впровадження нових технологій, бізнес-процесів, підвищення якості продукції та впливу.

 

USVF має певні обмеження для надання інвестицій, зокрема:

 

Якщо ваш продукт знаходиться на стадії ідеї або ви все ще створюєте свій MVP і не маєте юридичної реєстрації, вам, швидше за все, ще рано звертатися до USVF за інвестиціями.

USVF не фінансує оренду офісних, виробничих чи складських приміщень, виплату заробітної плати чи відрядження персоналу, купівлю нерухомості, речей особистого вжитку, б/у обладнання.

 USVF не підтримуємо бізнеси, діяльність яких пов’язана з алкоголем, тютюновими виробами, гемблінгом, криптовалютою, токенами, паливо.

USVF не підтримуємо соціальні підприємства, команда яких складається з однієї особи.

 

 

USVF підтримує early stage підприємства (до 2-х років діяльності), а також діючі соціальні підприємства (понад 2 роки діяльності).

 

USVF надає частково-поворотні гранти. 20-50% від отриманої суми грантоотримувач повинен повернути у вигляді благодійного внеску через рік - два роки на рахунок USVF для його розвитку та адміністративної діяльності. Відсоток буде визначений на етапі підписання договору.

 

Крім фінансової підтримки, грантоотримувачі отримують нефінансову у формі коучінгу, індивідуальних консультацій, групових та тренінгових сесій.

 

Детальніше за посиланням: https://www.usv.fund/for-se