А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«Action for survivors» до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства»

опубліковано: 26 листопада 2023 оновлено: 02 травня 2024

26.11.2023 року з Тернівського району розпочався міський забіг «Acting for survivors» в рамках Всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», організований Громадською організацією «UA Experts» за сприяння Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, підтримки UNFPA, Фонду ООН в галузі народонаселення, в межах соціально-правового проєкту «Response & Prevention» та у співпраці з українською діаспорою в Чикаго в особі US Charity Fund «Help Heroes of Ukraine».

Учасників та присутніх привітали  директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Криворізької міської ради Світлана Лавренко та голова Тернівської районної у місті ради   Сергій Кушнір.

До забігу, який проходить по всіх районах міста, де облаштовані тематичні локації, доєдналася спортивна спільнота міста, громадські організації, усі охочі.

Учасниками цієї акції та районного міні-забігу стали здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти, Криворізького будівельного ліцею, ВСП «Індустріальний фаховий коледж КНУ», Криворізького навчально-виробничого центру, вихованці Дитячо-юнацьких спортивних шкіл №5 і №7, представники Центру соціальних служб і Громадської організації Українського Клубу Скандинавської ходьби «КРОК».

Фініш забігу відбудеться в районному парку ім. Савицького в Інгулецькому районі.

Збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні, місті або в окремій державі соціальний простір, вільний від насильства, привернути увагу до проблем подолання насильства та захисту прав жінок – такі головні завдання сьогоднішньої акції.