А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«До відома мешканців про недопущення спалювання залишків сухої рослинності!

опубліковано: 22 лютого 2024 оновлено: 27 квітня 2024

     Питання спалювання опалого листя регулюються чинним законодавством України.

Відповідно до статті 20 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" не допускається спалювання побутових, виробничих відходів, сухої рослинності на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів. Відповідно до рішення Криворізької міської ради від 31.01.2023 №1685 «Про затвердження Правил благоустрою територій м. Кривого Рогу» згідно з Правилами благоустрою у місті Кривому Розі категорично забороняється спалювання листя, трави, бур'яну, гілля, деревини, відходів виробництва, побутового сміття на території зелених насаджень. Відповідно до ст.ст. 218,255 КУпАП та ст.23 Закону України "Про національну поліцію" протоколи про зазначене правопорушення мають право складати посадові особи Національної поліції. Керуючись статтею 50 Конституції України, що гарантує кожному безпечне для життя й здоров'я навколишнє середовище, кожний з нас має законне право боротися з підпалами. Виконком районної у місті ради звертається до мешканців району не бути байдужими до того, як несвідомі громадяни палять листя, суху траву або сміття.

У разі виявлення фактів спалювання сухої рослинності або її залишків, побутового сміття необхідно звертатися до:

Національної поліції (тел. №102);

виконкому Тернівської районної у місті ради (тел.0970351010);

Державної   екологічної   інспекції   Придніпровського   округу  (Дніпропетровська  та Кіровоградська області) тел. (056) 471 46 52.

Також повідомляємо, що на період дії воєнного стану населенню повністю заборонено відвідування лісів та в’їзд до них з метою запобігання загрози виникнення пожеж у лісах Криворізького району Дніпропетровської області.

Пам’ятаймо, що стан навколишнього природного середовища також залежить від поведінки кожного із нас.».