А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Ситуація із захворюванням на ГРВІ в місті залишається стабільною

опубліковано: 22 березня 2020 оновлено: 23 березня 2020

Ситуація із захворюванням на ГРВІ в місті залишається стабільною, рівень не перевищено. Кількість викликів сімейних лікарів та швидкої допомоги до хворих не зросла.
На минулому тижні в Україні змінено протокол обстеження інфікованих на COVID – 19 За двома основними показниками: першочергове застосовується до тих, хто повернувся з країн з карантином на COVID-19 і до всіх, хто контактував з інфікованими. Під цей же алгоритм потрапляють всі, хто прибув з регіонів України, де є інфіковані.
Всі колишні аналізи, госпіталізованих в Кривому Розі раніше з підозрою на COVID-19, показали негативний результат.
У Кривому Розі основна Госпітальна база для інфікованих з підозрою на COVID - 19 знаходиться в Криворізькій інфекційній лікарні. Тут розміщується госпітальний фонд з кількістю ліжок - 175 для можливих хворих. На першому поверсі організовані бокси з підозрою на COVID-19. Реанімаційних ліжок на даний період – 12, максимально може бути розгорнуто-15. Проведено технічне обслуговування апаратів для підтримки життєдіяльності хворих. Сьогодні вони будуть встановлені. Буде проведено додаткове навчання анестезіологів усіх міських медзакладів для роботи на апаратурі.
За алгоритмом, у разі, якщо буде підтверджено інфікування на COVID - 19 у десяти хворих, з інфекційної лікарні будуть відселені всі пацієнти з іншими інфекційними діагнозами за затвердженими лікувальними базами.
Друга лікарняна база для лікування хворих з діагнозом COVID - 19 організована в міській лікарні №11 з усіма необхідними вимогами для діагностики та лікування.
У разі необхідності, в Кривому Розі всі хворі з легким перебігом COVID - 19 будуть знаходиться вдома під наглядом сімейних лікарів. Для хворих із середнім і важким перебігом захворюваності крім вище перерахованих основних, в разі необхідності, будуть організовані обсерваційні відділення в міських лікарнях №14 на ПівнГЗК і в лікувальних установах міста, затверджених за протоколом.
На цьому тижні очікується поставка тест систем на COVID-19. Також за гроші з міського бюджету закуплено 5 тисяч тестів, які скоро надійдуть до міських медустанов.