А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

До відома громадян району

опубліковано: 11 лютого 2021 оновлено: 12 лютого 2021

21 січня на околиці Харкова сталася трагічна подія - пожежа у пансіонаті «Золотий час», в якому перебували літні люди. Під час пожежі загинули 15 осіб, п’ятьох шпиталізували з опіками, отруєнням чадним газом та у стані стресу. Влада визначила подію як надзвичайну ситуацію державного рівня.

З метою недопущення подібних трагедій Міністерством соціальної політики України ініційовано проведення перевірки надавачів соціальних послуг недержавного сектору з тимчасовим або постійним проживанням громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб,- осіб звільнених з місць позбавлення волі, осіб із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин. Метою перевірки наголошено з’ясування законності діяльності таких установ, відповідність правилам пожежної безпеки та санітарним вимогам, дотримання умов праці, відповідність Критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 №185.

На виконання доручення першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації «Про виявлення та організацію перевірки надавачів соціальних послуг недержавного сектору» розпорядженням голови Тернівської районної у місті ради від 05.02.2021 №34-р «Про створення робочої групи з питання виявлення та перевірки надавачів недержавного сектору соціальних послуг у Тернівському районі м.Кривого Рогу» в Тернівському районі створено робочу групу з питання виявлення та перевірки надавачів недержавного сектору соціальних послуг та затверджено її склад.

З метою організації результативної роботи вищезазначеної робочої групи виконком Тернівської районної у місті ради звертається до всіх небайдужих громадян району з проханням повідомити, у разі наявності такої інформації, про діяльність на території району надавачів соціальних послуг недержавного сектору з тимчасовим або постійним проживанням громадян.

Інформацію можна надати на електронну адресу управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради: [email protected], або повідомити за телефонами: 0674336786, 0975033528.

Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.