А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ПАМ’ЯТАЄМО ПРО МИНУЛЕ: трагедія українського народу 1932-1933 років

опубліковано: 29 листопада 2020 оновлено: 30 листопада 2020

Пам'ять про ГОЛОДОМОР 1932-1933 років – це осмислення ще однієї сторінки історичного минулого українського народу.

Виставка літератури «І пам’яті свіча не згасне…», години пам’яті і скорботи «Ми – молоді весняні квіти, голодні, босі і роздягнені…», інформаційні дайджести «Допоки пам'ять в серці не згасає…», інформаційно-просвітницький захід « Пахучій хліб-цілющій скарб життя, його неперевершений владика!», круглий стіл «Моторошні дні в історії українського народу», урок-реквієм «Запалюємо свічку пам'яті», виставка стіннівок «Пам’ятаємо минуле», перегляд відеороликів Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори», «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!» – це невеликий перелік патріотичних заходів, які в закладах в освіти Тернівського району відбулися напередодні Всеукраїнської акції «ЗАПАЛИ СВІЧКУ».

Через призму ГОЛОДОМОРУ – учні разом із педагогами перегорнули скорботні сторінки репресивного закону із народною назвою ЗАКОН «ПРО П'ЯТЬ КОЛОСКІВ». 

Учні малювали та створювали різні композиції із колосків в пам’ять про загиблих з бажанням, щоб ті страшні випробування більше ніколи і нікому не прийшлося пережити знову.

Трагедія українського народу в 1932-1933роки – це трагедія, яка об'єднує всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією...