А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ДАЙДЖЕСТ просвітницької акції #Лайкоманія Stop

опубліковано: 28 січня 2021 оновлено: 29 січня 2021

Інформаційно-просвітницькі заходи відбулися в закладах освіти Тернівського району в рамках акції #Лайкоманія Stop. Учні шкіл та вихованці позашкільних закладів в ці дні стали учасниками не тільки звичайних інформаційних хвилинок, а й інноваційних заходів, зокрема  «PRO-сування книги Луї Стовелла «Життя он-лайн».

В закладах працювали просвітницькі он-лайн студії #Шкільнийпсихолог OnLine, «Батькам про #Лайкоманія  Stop», #АртГодини #Playback105 та відео студії «Соціальні мережі: співвідношення позитиву і негативу».

На тренінгах «Безпечний інтернет та соціальні мережі» розкривали такі поняття, як  «Кібер-хуліганство», «Кібер-булінг»,  «Кібер-грумінг», «Грифери», «Фішинг», «Фармінг», «Онлайн-хижаки» та обговорювали переваги та ризики користування інтернетом та соціальними мережами.

Уроки інформатики в ці дні набули інформаційного змісту –  «Обережність у мережі. Інтернет – друг чи ворог?» «Захисти свій акаунт у соціальних мережах та житті» «Соціальна мережа: добро чи зло?» тощо.

Долучилися до просвітницької акції і лідери учнівського самоврядування, і козацькі рої (учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл»(«Джура»), які під час заходів доводили молодшим товаришам правила «здорового» використання гаджетів та застерігали від так званої «лайкоманії», ІНТЕРНЕТ хвороби ХХІ століття.