А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Про проведення всесвітньої кампанії `Година Землі`

опубліковано: 24 березня 2023 оновлено: 04 травня 2024

"Година Землі" — щорічна міжнародна екологічна подія, яку відзначають в останню суботу березня. Традиційно у цей день о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.

Цю акцію започаткував"Всесвітній фонд природи" (WWF) спільно з австралійським виданням "The Sydney Morning Herald" наприкінці березня 2007 року. Тоді понад 2 мільйонів приватних будинків та організацій у Сіднеї (Австралія) одночасно вимкнули світло на одну годину. Через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Нині цю акцію підтримують у понад 180 країнах.

Виконавчий комітет Тернівської районної у місті ради  повідомляє, що 25 березня 2023 року проводиться всесвітня кампанія Година Землі, яка організовується Всесвітнім фондом природи.

Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя – чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого.     

Вимкнувши світло та прилади, що не є суттєво важливими, 25 березня 2023 року о 20:30 на 1 годину, Годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажання захистити природу.

Такий захід ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина спрямованих на збереження навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Це дасть можливість кожному громадянину України зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації.