А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Інформація для бажаючих прийняти участь у відкритих конкурсах

опубліковано: 23 грудня 2022 оновлено: 26 квітня 2024

Сила СпівДії. USAID разом з волонтерами нададуть українцям

5000 ноутбуків

  1.  Тип допомоги: допомога
  2.  Термін дії: грудень 2022 року - січень 2023 років (орієнтовно)
  3.  Територія: вся Україна
  4.  Вид допомоги: ноутбук з ліцензійним ПЗ
  5.  Дедлайн: 15 грудня 2022 року
  6.  Учасник(и): школи, що прагнуть забезпечити дітей, які не мають обладнання для навчання; громадські організації/ благодійні фонди/ інші освітні та творчі неприбуткові організації та ініціативи; самозайняті особи.
  7.  Виконавець: ІRЕХ
  8.  Сфера діяльності: підтримка української молоді у доступі до освіти, послуг реагування і самореалізації під час війни.

5 грудня стартував проект на конкурсній основі “СпівДія Ноут”, в межах якого освітні заклади, неприбуткові організації та самозайняті особи України отримають 5000 сучасних ноутбуків з ліцензійним програмним забезпеченням.

Національний проект “СпівДія Ноут” є результатом спільних зусиль міжнародних донорів, бізнесу, українських волонтерів та влади. Проект реалізується в межах молодіжної програми USAID “Мріємо та діємо”, що виконується організацією ІRЕХ у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та українською волонтерською платформою “СпівДія”, а також компаніями НР Іnе. та Місгоsoft, які надали ноутбуки та ліцензійне програмне забезпечення.

Прийом заявок першої хвилі проекту стартував 5 грудня і триватиме до 15 грудня. Ініціатива втілюється на всій території України, крім тимчасово окупованих станом на сьогодні територій.

Завдання проекту — підтримати українську молодь у доступі до освіти, послуг реагування і самореалізації під час війни. Розподіл ноутбуків відбуватиметься у тісній співпраці із закладами освітньої сфери, організаціями та фондами, що працюють із молоддю та для молоді та займаються важливими для громад освітніми й соціальними завданнями, допомагають вразливим верствам населення. Також пристрої надаватимуться самозайнятим українцям та українкам, які цього дійсно потребують.

Головна мета — дати інструменти українській молоді для розв'язання проблем на місцевому, регіональному та національному рівнях, сприяти молодіжним ініціативам.

Подати заявку можуть:

  •  школи, що прагнуть забезпечити дітей, які не мають обладнання для навчання;
  •  громадські організації / благодійні фонди / інші освітні та творчі неприбуткові організації та ініціативи;
  •  самозайняті особи.

Для участі у першій хвилі конкурсу необхідно до 15 грудня (включно) подати заявку. З усіма деталями щодо необхідних кроків та критеріїв можна ознайомитися на сайті волонтерського об'єднання “СпівДія” https://spivdija.org.ua/notеbоок

Заявки почнуть опрацьовуватися з першого дня проекту та перевірятимуться кейс-менеджерами «СпівДія Ноут» по мірі їхнього надходження. Пріоритет буде надаватися заявникам та заявницям (зокрема і самозайнятим особам), які дійсно потребують ноутбук(и) для забезпечення доступу до навчання, покращення чи створення можливостей надавати послуги реагування для дітей та молоді, а також для професійної реалізації молодих українців та українок.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Програма USAID«Мріємо та діємо» (https://www.facebook.com mriemotadiemo) - 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Використовуючи орієнтований на молоде покоління підхід - не для молоді, а разом з молоддю - програма сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв'язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проектів та ініціатив, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

ІнфоДжерело: https://gurt.org.ua/ news/grants/82750/

 

 
 
 
 
 
 
 

ZMINА 2.0: гранти на культурні проєкти

  1.  Тип допомоги: грант
  2.  Термін дії: до 30.06.2023
  3.  Територія: вся Україна
  4.  Вид допомоги: до 4 тис. євро
  5.  Дедлайн: 24 фудня 2022 року
  6.  Учасник(и): фомадські організації, що працюють у напрямку культури; заклади культури; органи місцевого самоврядування, що відповідають за культуру; митці та представники сектору культури (рекомендовано через партнерські ТО); активісти, що працюють у напрямі культури (рекомендовано через партнерські ГО).
  7.  Виконавець: МБФ “ІЗОЛЯЦІЯ”
  8.  Сфера діяльності: культура (пріоритет буде надано заявникам, які працюють у Донецькій області, або з громадами ВПО з Донецької області, а також проектам, які залучають найбільш уразливі групи (ВПО, молодь, безробітні, люди з інвалідністю).

Це можливість отримати до 4 000 євро, щоб активізувати культурне життя своєї спільноти та підтримати дух боротьби за свободу і незалежність України.

У вас буде пів року на проект, який надихне містян на розв’язання соціальних проблем, навчить новим методам співпраці або розвине економіку України.

Ініціативою опікується фонд ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки ЄС. Це одна з тисяч можливостей ЄС для українців.

Відповіді на поширенні запитання щодо подання заявки за посиланням. Переглянути презентацію з першої хвилі надання субгрантів для культурних проєктів.

Хто може подаватися:

  •  Громадські організації, що працюють у напрямку культури;
  •  Заклади культури;
  •  Органи місцевого самоврядування, що відповідають за культуру;
  •  Митці та представники сектору культури (рекомендовано через партнерські ГО);
  •  Активісти, що працюють у напрямі культури (рекомендовано через партнерські ГО).

Обов’язковий досвід роботи в секторі культури або проведення навчальних подій та тренінгів — мінімум 2 роки на дату подання заявки.

З якими проектами можна подаватися:

-   Проекти мають бути спрямованими на продовження культурного життя та підтримання духу боротьби України за свободу і незалежність зі складовою на громадянський, соціальний або економічний розвиток:

-   Проєкти громадянського розвитку, які заохочують громадян залучатися до розв‘язання суспільних проблем

-   Проєкти соціального розвитку, які дозволяють громадянам освоїти нові методи

залучення 

-   Проєкти економічного розвитку, які розвивають місцеву економіку або перспективи працевлаштування.

Проєкти мають бути реалізовані лише в Україні.

Заявник гарантує, що щодо реалізації мистецького проекту та у зв’язку із цим, станом на момент подачі заявки ним повністю додержано та у подальшому ним неухильно буде додержано вимоги чинного законодавства України (а де це є застосовним — також й вимоги іноземного законодавства зокрема та нормативного характеру й публічного порядку взагалі, міжнародних договорів тощо), національні й міжнародні звичаї ділового обороту й правила поведінки усталені у сферах культурної й мистецької діяльності, благодійної допомоги й діяльності, грантової підтримки, взаємодії з міжнародними організаціями й інституціями, фінансово-господарської діяльності, а у будь-якому випадку неоднозначності чи неоднакового розуміння таких вимог — вимоги МБФ ІЗОЛЯЦІЯ.

Загальний бюджет та розмір субгранту:

Максимальна сума субгранту: 4 000 євро.

Загальний бюджет на всі субгранти: 160 943,25 євро.

Порядок виплат субгрантів для відібраних проектів:

-   80% коштів бюджету проекту виплачується після участі у тренінгу для отримувачів субгрантів щодо вимог та рекомендацій щодо видимості проекту, фінансового менеджменту, оцінки та звітності, які відповідають стандартам ЄС,

-   20% коштів бюджету проекту виплачується після отримання фінансового та описового звіту, який повністю враховує витрати за проектом, містить інформацію про реалізацію проекту та його результати.

ВАЖЛИВО! У разі якщо заявником є фізична особа, або фізична-особа- підприємець (ФОП), надавач субгранту виконує функції податкового агента щодо таких заявників та при виплаті (наданні) субгранту самостійно утримує податок на доходи фізичних осіб в розмірі 18% та військовий збір в розмірі 1,5%.

Субгрант виплачується у гривневому еквіваленті євро за курсом обміну на дату продажу частини відповідного траншу від Європейської Комісії.

Строки подачі заявки та отримання результату:

Заявки мають бути подані у строк не пізніше 24.12.2022 року 23:59 за київським часом

Результати: не пізніше 31.01.2023

Заявники будуть проінформовані про результати процесу відбору електронною поштою

З обраними заявниками зв'яжуться для укладання угоди. Заявники, чиї проекти не будуть відібрані для фінансування, отримають лист з відмовою на електронну пошту.

Через кількість заявок команда проекту ZMINА 2.0 не зможе надати обґрунтування рішення, і воно буде остаточним.

Реалізація проектів включно з поданням звітності:

 

 З дати підписання Договору про надання субгранту, але не раніше 01.02.2023

Подання проміжного фінансового звіту, від витрачених коштів першого траншу після витрачання 80% коштів бюджету проекту,

Кінцевий термін завершення проекту, включно з поданням описової та фінансової звітності - 30.06.2023

Як подати заявку?

Через електронну платформу подачі заявок (https://platform.izolyatsia.org).

У заявці необхідно;

Вибрати один із трьох напрямів проекту (соціальний, громадянський, економічний розвиток);

Описати проект, його актуальність для громади, де буде реалізовуватися проект, і як він буде втілюватися, що буде досягнуто в результаті проекту;

Надати бюджет;

Завантажити документи заявника (для юридичних осіб: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Статут, лист-гарантія; для фізичних осіб-підприємців: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, копія паспорту, копія ІПН, лисг-гарантія; для фізичних осіб: копія паспорту, копія ІПН, лист-гарантія).

З формою листа-гарантії та формою бюджету можна ознайомитися безпосередньо на платформі.

ВАЖЛИВО! Кнопка Надіслати мою заявку стане видимою тільки після того, як Ви заповните всі розділи форми заявки й завантажите необхідні документи. Якщо Ви не бачите цю кнопку, продивіться всю заявку та заповніть відсутні частини. Ви отримаєте електронний лист із підтвердженням успішного подання Вашої заявки.

Критерії відбору: як ваша заявка буде оцінюватися

Команда проєкту ZMINА  2.0 перевірить проекти на відповідність вимогам, викладеним у даному описі надання субгрантів для мистецьких проєктів (технічний критерій) й обере попередній список проектів (short-list). Попередній список проектів буде оцінюватися журі.

Журі оцінюватиме такі аспекти заявки:

-   Актуальність: якою мірою фінансування цього проєкту допоможе заявникові у продовженні культурного життя громади, де буде реалізовуватися проект? Наскільки проект (з)робить внесок у підтримання духу боротьби за свободу і незалежність України? На які групи учасників розрахований проект? (10 балів).

-   Підготовка: наскільки ретельно підготовлений проєкт для реалізації, наскільки реальним є проект для реалізації, наскільки прораховані та/або мінімізовані ризики невиконання проекту (15 балів).

-   Результати: що буде досягнуто в результаті успішного виконання проекту (10

балів).

-   Команда: наскільки досвідченою є команда проекту у реалізації проектів, у тому числі у наданні описової та фінансової звітності (10 балів).

-   Бюджет: наскільки бюджет є раціональним та в межах допустимих витрат (5 балів).

Кожен з членів журі оцінить вашу заявку. Остаточна оцінка буде результатом середнього арифметичного всіх оцінок.

Пріоритет буде надано заявникам, які працюють у Донецькій області, або з громадами ВПО з Донецької області, а також проектам, які залучають найбільш уразливі групи (ВПО, молодь, безробітні, люди з інвалідністю).

Допустимі витрати та обмеження:

Витрати, передбачені кошторисом проекту, а саме:

послуги за мистецьку/культурну роботу (включно з податками) - згідно з потребами проекту;

витрати на проїзд для митців та дієвців культури, що залучені у проект (включно з податками) - згідно з потребами проекту;

проживання та добові - згідно з потребами проекту;

доставка/транспортування (матеріалів, обладнання тощо) - згідно з потребами проекту;

матеріали, обладнання тощо - згідно з потребами проекту;

послуги, необхідні для реалізації проекту (послуги виробництва (продакшину), оренди обладнання, інструментів тощо, окрім послуг, пов'язаних з адмініструванням проекту) - згідно з потребами проекту;

витрати на комунікацію, маркетинг і документацію.

Витрати, які е необхідними для реалізації проекту;

Витрати, які відповідають принципам ефективного, цільового та раціонального використання коштів субгранту;

Витрати, які фактично будуть понесені протягом періоду реалізації цього проекту (період реалізації проекту визначається як період з дати підписання Договору про надання субгранту обома сторонами до дати передачі фінальної фінансової звітності (але не пізніше кінцевої дати реалізації проекту, яка вказана в Договорі про надання субгранту);

Витрати, які будуть відображені в бухгалтерському обліку отримувача субгранту (окрім заявників фізичних осіб) та мають бути підтверджені фактичною оплатою відповідно до виписок банку.

Недопустимими є витрати:

На адміністративну роботу та послуги, пов'язані з адмініструванням проекту;

Основні засоби;

Витрати, не передбачені бюджетними рядками кошторису проекту.

Моніторинг:

Після відбору проекту команда проекту ZMINА 2.0 проведе тренінг для отримувачів субгрантів щодо вимог та рекомендацій щодо видимості проекту, фінансового менеджменту, оцінки та звітності, які відповідають стандартам ЄС (надалі - вимоги). Отримувачі субгрантів, які пройдуть участь у цьому тренінгу, отримають 80% коштів бюджету проекту. Менеджер субгрантів буде контролювати роботу отримувачів субгрантів і надаватиме підтримку та інформацію, щоб допомогти їм задовольнити вимоги для реалізації та звітності за проектом. Після отримання фінансового та описового звіту, який повністю враховує витрати за проектом, містить інформацію про реалізацію проекту та його результати, отримувачу субгрантів буде виплачений залишок (20% коштів бюджету).

Сторінка проекту на цьому вебсайті створена та обслуговується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю фонду ІЗОЛЯЦІЯ і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Інфо Джерело:

https://houseofeurope.org.ua/opportunity/438?fbclid=lwARliOtEhtUJbtmf91_z9ARmZCLli0dcgVCj4OrlyD4kT9VbMDePvwtzKTYw   або   https://izolyatsia.org/ua/project/subgrants-for-culture-projects-second-wave/subgrants-second-wave-info/

 

 

Відновлено прийом заявок на Конкурс суб-грантів у проекті ЕU4СSOSs Еmergency Асtіоns»

  1.  Тип допомоги: грант
  2.  Термін дії: 2022 - 2023 роки (орієнтовно)
  3.  Територія: вся Україна
  4.  Вид допомоги: від 8 000 євро до 10 000 євро
  5. Дедлайн: 31 грудня 2022 року
  6.  Учасник(и): громадські та інші неприбуткові благодійні організації
  7.  Виконавець: БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне»
  8.  Сфера діяльності: підтримка цивільних людей, які опинились у кризових ситуаціях

Відновлено прийом заявок на Конкурс суб-грантів у проекті ЕU4CSOs Еmergenсу Асtions для підтримки ОГС, які працюють в умовах надзвичайних ситуацій і підтримують цивільних людей, які опинились у кризових ситуаціях.

Географія конкурсу: територія, що є підконтрольною уряду України на момент подачі заявки.

Можлива сума суб-гранту від 8 000 євро до 10 000 євро.

Тривалість проектів: від 3 до 6 місяців.

Види діяльності, які можуть бути підтримані у рамках суб-грантування:

  •  надання соціальних послуг населенню, в тому числі створення нових соціальних послуг з евакуації, тимчасового розміщення переміщених осіб, інше;
  •  забезпечення безперервності доступу до життєво необхідних ліків, продуктів харчування, одягу;
  •  надання надзвичайної матеріальної допомоги людям в кризових ситуаціях;
  •  надання послуг з правозахисту та юридичного представництва людей, які опинились в кризових ситуаціях.

Ознайомитися з повними вимогами можливо в офіційному оголошені (https://bit.ly/ 3Nmpiop)

Як подати заявку? Проектні пропозиції приймаються БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» в електронному вигляді на адресу: [email protected] з поміткою Конкурс суб-грантів у рамках проекту EU4CSOs Еmеrgепсу Асtіоns

Заявки від ОГС приймаються до 29 числа, 23:59 кожного місяця. Остаточне рішення про надання гранту приймається на засіданні експертної комісії 14 числа наступного місяця. Результати розгляду будуть повідомлені індивідуально кожному заявнику.

Проектна пропозиція повинна включати наступні документи:

Заявку відповідно до запропонованої форми

Бюджет проекту

Довідку про банківський рахунок

Всі документи для заповнення можна завантажити за посиланням (https://bit.ly 3MfOTg4).

Прийом проектних пропозицій за Конкурсом суб-грантів відбувається постійно, починаючи з 06.06.2022 року до офіційного завершення, про яке буде повідомлено на ресурсах БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Отримати додаткову інформацію можна написавши на наш емейл еu4с[email protected].

Конкурс суб-грантів проводиться у межах проекту «ЕU4CSOs Етеrgепсу Асtіоns», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#StandWithUkraine#рямуємоРазом #ЕU4СSOsЕтеrgепсуАсtіоns

ІнфоДжерела: https://www.prostir.ua/?grants=vidnovleno-pryjom-zayavok-na-konkurs-sub-hrantiv-u-projekti-eu4csos-emergency-actions.

 

 

 

Конкурс грантів “Консолідуємося заради перемоги України”

  1.  Тип допомоги: грант
  2.  Термін дії: до квітня 2023 року
  3.  Територія: Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Львів, Полтава, Ужгород, Чернівці (міста-хаби). Перелік міст не є вичерпним, підтримка також буде надаватися центрам для ВПО з інших регіонів України
  4.  Вид допомоги: від 80 до 240 тис. грн
  5.  Дедлайн: 31 грудня 2022 року
  6.  Учасник(и): громадські організації.
  7.  Виконавець:            Міжнародний фонд “Відродження”, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій
  8.  Сфера діяльності: Підтримка ОГС, які впроваджують гуманітарні і волонтерські ініціативи, інформують суспільство про виклики і шляхи допомоги громадянам, консолідують громадян й громадські організації навколо волонтерства та впроваджують заходи щодо протидії дезінформації з боку ворога.

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій в межах програми «Громадськість за демократизацію», яка фінансується Європейським Союзом, оголошує конкурс грантів «Консолідуємося заради перемоги України».

Мета - надати підтримку ОГС, які впроваджують гуманітарні і волонтерські ініціативи, інформують суспільство про виклики і шляхи допомоги громадянам, консолідують громадян й громадські організації навколо волонтерства та впроваджують заходи щодо протидії дезінформації з боку ворога.

Пріоритети конкурсу:

Проектні пропозиції, що подаються на конкурс, мають передбачати діяльність організації за одним або кількома з тематичних пріоритетів цього конкурсу:

  •  Допомога поруч - надання підтримки внутрішньо переміщеним особам в центрах гуманітарної підтримки та волонтерських центрах для ВПО в містах-хабах Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Львів, Полтава, Ужгород, Чернівці. Перелік міст не є вичерпним, підтримка також буде надаватися центрам для ВПО з інших регіонів України.

Пріоритети підтримки: гранти надаватимуться ОГС, які надають допомогу ВПО в гуманітарних та волонтерських центрах. Підтримка може надаватися на аналіз безпосередніх потреб ВПО, на управління та координацію допомоги ВПО, на інстигуційну підтримку ОГС, які координують діяльність центрів та залучають волонтерів, підтримку інформаційно-просвітницьких та комунікаційних заходів для ВПО.

Прохання звернути увагу, що витрати на закупівлю гуманітарної допомоги не фінансуються.

  •  Тримаємо зв’язок - налагодження комунікації між особами/організаціями, які потребують допомоги (ВПО, люди на тимчасово окупованих територіях, поранені, люди, які перебувають у небезпеці тощо) і тими, хто може її надати (забезпечення медикаментами, надання притулку, перевезення тощо).

Пріоритети підтримки: гранти надаватимуться ОГС, які на постійній основі займаються збором, обробкою та поширенням відповідної інформації та підтримують

розвиток і функціонування різних комунікаційних каналів (зокрема інформаційні портали та платформи) в різних регіонах України. В описі проектної пропозиції потрібно зазначити стратегію розвитку відповідних інформаційних ресурсів. Ю

  •  Незламні громади - ініціативи щодо пом'якшення різних негативних наслідків війни у територіальних громадах на місцевому рівні.

Пріоритети підтримки: гранти надаватимуться для підтримки ОГС, спрямованих на подолання безробіття у громадах (ініціативи з працевлаштування для людей, які втратили роботу через війну), ініціативи щодо стимулювання економічної активності у регіонах, надання людям психологічної підтримки, підтримка різних форм позашкільних заходів для дітей-ВПО (комунікаційні заходи, майстер класи, інформаційні зустрічі тощо), інші ініціативи щодо активізації життя в громадах.

  •  Тримаємо інформаційний фронт - підтримка регіональних громадських ЗМІ, які надають соціально важливу, перевірену та актуальну інформацію на постійній основі, протидіють російській дезінформації.

Пріоритети підтримки: гранти надаватимуться регіональним громадським ЗМІ, орієнтованим на місцеву (регіональну) аудиторію, але не виключаючи й іншомовну, зокрема англомовну, аудиторію

  •  Діємо злагоджено - підтримка волонтерів та ініціативних груп шляхом надання інституційної підтримки ОГС.

Пріоритети підтримки: зміцнення інституційної, операційної та програмної спроможності ОГС задля забезпечення їх виживання, стійкості та адаптації до воєнних умов через залучення до своєї діяльності волонтерів та ініціативних груп.

  •  Підтримка інших ініціатив, які будуть актуальні з огляду на розвиток військових, соціальних та економічних тенденцій в країні в цілому та на локальному рівні зокрема.

Проектна діяльність має передбачати широке інформування громадськості про хід реалізації проекту та його результати (розсипку матеріалів проекту, повідомлення в соціальних мережах, ЗМІ тощо).

Отримувач гранту відповідає за моніторинг стану впровадження проекту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проектів ЄС. Отримувач гранту подаватиме звіти у форматі, визначеному ІЕД.

Не фінансуватимуться витрати на закупівлю гуманітарної допомоги.

До участі у конкурсі запрошуються неприбуткові організації громадянського суспільства, які мають:

  •  статус неприбутковості та офіційно зареєстровані в Україні не менше 3 місяців станом на 25.05.2022;
  •  спроможність впроваджувати грантові проекти та звітувати за ними (включаючи фінансове звітування);
  •  наявність будь-якого з інформаційних каналів (сторінка у фейсбуці, телеграмі, твіттері, вайбері, інстаграмі. веб-сайт тощо).

Конкурс не передбачає надання підтримки політичним партіям, релігійним громадам та пов’язаним із ними ОГС.

Максимальний розмір гранту-240 000 гривень.

Мінімальний розмір гранту - 80 000 гривень.

Загальний бюджет конкурсу — до закінчення коштів на субгрантингу.

Тривалість проектів— 1.5-4 місяці. Переможці конкурсу під час виконання грантової угоди мають право подати нову грантову заявку.

Кінцевий термін подання г рантових заявок - постійно діючий конкурс.

Зверніть, будь ласка, увагу на аплікаційну форму, бюджет проекту (із рекомендаціями з підготовки бюджету проекту), стандартну грантову угоду, методологію оцінки грантових заявок та критерії прийнятності, з якими ви можете ознайомитись нижче!

Аппех А - Аррlication form

Аппех В - Ргоject bulget template (Рекомендації з підготовки бюджету проекту)

Аппех С - Grant Agreement

Методика оцінки грантових заявок

Критерії прийнятності

Проектні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу гfг@ier.kyіv.uа одним електронним листом. Додатки до проектної пропозиції мають бути додані у форматі .босх, .хізх або .рбГ. Кожен додаток слід надсилати одним окремим файлом. У випадку неможливості надіслати проектну пропозицію одним електронним листом (в разі великого обсягу додатків), грантова заявка може бути розміщена на файлообмінних системах із зазначенням посилання на неї.

Подані на конкурс матеріали не рецензуються. Про результати конкурсу буде повідомлено публічно та окремим листом організації.

Рішення про підтримку або відхилення грантової заявки схвалюється колегіально Грантовою комісією. Грантова комісія залишає за собою право надати заявнику вимоги щодо доопрацювання грантової заявки.

Остаточне рішення щодо грантової заявки оскарженню не підлягає.

Причини відмови в підтримці грантових заявок не повідомляються.

Зверніть увагу, що консультації щодо оформлення грантових заявок не надаються телефоном. У разі виникнення додаткових запитань, листи, будь ласка, надсилайте на електронну адресу гfг@іег.куiv.uа

ІнфоДжерело:           https://www.prostir.uа/?grants=konkurs-hrantiv-konsolidujemosya-zaradу-регеmоhу-uкгаjіпу

 

 

 

 

Гранти для швидкої відповіді на виклики, що постають перед ОГС

(Долучайся!)

  1.  Тип допомоги: грант
  2.  Термін дії: до ЗО червня 2023 року
  3.  Територія: вся Україна
  4.  Вид допомоги: до 100 тис. дол. США
  5.  Дедлайн: прийом заявок завершиться 15 травня 2023 року
  6.  Учасник(и): організації громадянського суспільства
  7.  Виконавець: Расt в Україні
  8.  Сфера діяльності:     інституційна   підтримка для організацій та коаліцій

національного та регіонального рівня; проектна підтримка для організацій, мереж та коаліцій національного та регіонального рівня, що спрямована на реалізацію таких заході

Безстроковий конкурс. Расі розглядатиме заявки на постійній основі. Прийом заявок завершиться 15 травня 2023 року.

Доповнено 10 червня відповідями на запитання представників зацікавлених ОГС.

Цей конкурс на отримання грантів оголошується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (далі - «Програма «Долучайся!»), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку () та реалізується Расі в Україні. Програма «Долучайся!» надаватиме підтримку організаціям та коаліціям на національному, регіональному та місцевому рівнях, зокрема зареєстрованим організаціям громадянського суспільства (ОГС), а також незареєстрованим групам та громадським ініціативам по всій країні. Метою Програми «Долучайся!» є підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному і місцевому рівнях. Більш детальний опис Програми «Долучайся!» наведено тут.

Расt — це міжнародна некомерційна організація, яка працює майже в 40 країнах, створюючи рішення для людського розвитку, які базуються на фактах, керуються даними та належать спільнотам, для яких ми працюємо. Наша візія - процвітаючі, сталі та залучені спільноти, що самостійно визначають шляхи власного розвитку.

Загальна інформація

Постійна зміна контексту в Україні вимагає уваги та оперативного планування задля швидкої адаптації до непередбачуваних змін у політичному та економічному середовищі. Враховуючи це, та відповідно до гнучкого та адаптивного підходу Расі до реагування на нові виклики, Програма «Долучайся!» запроваджує прискорену процедуру надання грантів для підтримки життєво важливих ініціатив, що вирішують невідкладні потреби суспільства.

Сьогодні Україна змушена вести боротьбу одночасно на двох фронтах. Ззовні це неспровоковане та невиправдане вторгнення Росії в країну, що загрожує житло людей, інфраструктурі та самому існуванню її державного устрою. Всередині країни на першому місці національного порядку денного як для уряду, так і для громадянського суспільсіва, залишаються боротьба з корупцією, поточні виклики реформування публічних фінансів, державного управління, децентралізації. Крім того, пандемія СОVID-19 посилила ці тенденції та продовжує чинити безпрецедентний тиск на уряд, бізнес та суспільство в цілому.

Відданість і здатність України рухатися курсом самозарадності гальмується війною, що розгортається на обох цих фронтах —- боротьбою проти повномасштабної агресії Росії, з одного боку, та боротьбою з корупційною спадщиною всередині країни, з іншого. Динамізм українських ОГС часто називають визначальною силою української демократії, яка помітно відрізняє Україну від інших пострадянських країн. Російська агресія, яка загрожує життю українців, суверенітету та територіальній цілісності країни, створює екзистенційну загрозу для українських ОГС, активістів та їхніх ініціатив.

Серед мільйонів тих, хто вимушений був переїхати в межах країни або шукає тимчасового прихистку за кордоном, опинилися і сотні представників громадянського суспільства.

Активісти , які залишилися в країні, живуть у постійному страху стати жертвами викрадення, депортації, переслідування регулярними або парамілітарними силами противника. Багато мирних жителів, які виступають проти агресії, вважаються зниклими безвісти.

Після початку неспровокованого та невиправданого вторгнення Росії в Україну ОГС більше не можуть вести діяльність у звичайному режимі. Вся інфраструктура українського громадянського суспільства зазнала довготривалої шкоди. Недержавному сектору важко функціонувати, деякі підсектори опинилися на межі виживання. Незважаючи на обставини, сектор адаптується, а його підтримка для громадян України є як ніколи актуальною. Щоб задовольнити невідкладні та нагальні потреби ОГС, Програма ‘‘Долучайся!” відповідно адаптує свій інструмент прискореного надання підтримки.

Мета конкурсу

Метою цього конкурсу є задоволення нагальних організаційних, операційних та програмних потреб організацій громадянського суспільства задля забезпечення їхнього виживання, стійкості та адаптації в безпрецедентно жахливому середовищі, щоб мати можливість перегрупуватися, гіерезавантажитися та продовжити свої зусилля щодо залучення та допомоги українським громадянам у їхньому прагненні до гуманітарної підтримки, ефективного розвитку громадянського суспільства, місцевого та національного урядування, боротьби з корупцією та забезпечення підзвітності, верховенству права, реалізації виборчого процесу, інклюзивного розвитку (забезпечення прав людей з інвалідністю , внутрішньо переміщених осіб (ВПО), лесбійок, геїв, бісексуалів, грансгендерних та інтерсекс людей (ЛГБТІ) та інших вразливих груп; європейської інтеграції та інших потреб, які виникли в результаті агресії Росії та є важливими для громадян та ОГС.

Тематичні пріоритети конкурсу:

Інституційна підтримка для організацій та коаліцій національного та регіонального рівня:

  •  Забезпечення організаційної сталості, що включає в себе, серед іншого, утримання персоналу, офісних приміщень, обладнання; переміщення/переїзд офісів, забезпечення зв’язку, реалізацію заходів з ІТ-безпеки.
  •  Забезпечення організаційного розвитку, що включає серед іншого проведення стратегічного планування, розвиток нових організаційних підрозділів, залучення волонтерів.
  •  Забезпечення організаційного експертного розвитку, що включає, серед іншого, засвоєння персоналом нових навичок та компетенцій, таких як цивільна оборона, гуманітарна допомога (розподіл товарів), документування порушень прав людини, оцінка екологічних ризиків , робота із засобами масової інформації, покращення комунікаційних навичок, навичок та знань з громадянської освіти для підтримки громадян за допомогою фактологічної інформації.
  •  Забезпечення організаційного управління, яке допоможе адаптуватися до нових умов, що включає, серед іншого, впровадження альтернативної організаційної структури, коригування внутрішніх політик, формування нових мереж і налагодження партнерств як всередині країни, так і на міжнародному рівні, розробку планів післявоєнної відбудови.
  •  Ефективне залучення громадян, що включає, серед іншого, вивчення їхніх потреб та реагування на них, адвокацію ініціатив громадян, отримання зворотнього зв’язку та забезпечення нагляду з боку безпосередніх бенефіціарів.