А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ПАМ`ЯТАЄМО І ШАНУЄМО

опубліковано: 22 лютого 2021 оновлено: 23 лютого 2021

22 лютого 2021 року у Кривому Розі відзначають 77-у річницю визволення рідного міста в роки Другої світової війни від нацистських загарбників.

Цей день є днем пам`яті та глибокої шани і поваги ветеранам Другої світової війни, а також тим, хто відстоював свободу та незалежність нашої держави.

Цього дня в закладах освіти Тернівського району були організовані різноманітні патріотичні заходи.

Учасниками історичної квест-гри стали учні КЗШ№45, які розв'язували цікаві і пізнавальні завдання воєнних подій на Криворіжжі.

На зустріч із учнями КЗШ №50 завітали Тетяна Тричук та Зоя Ворожко, доньки Петра Івановича Калінкіна – визволителя В КЗШ №61в рамках шкільного пошуково-дослідницького проєкту «Я - пам'ятаю!» було створено альбом пам'яті, в якому учні школи зібрали матеріали життєвий шлях своїх дідів та прадідів – учасників Другої світової війни. Альбом передано до шкільного музею.

Учні гімназії разом з класними керівниками мали змогу здійснити подорож у героїчне минуле земляків, відновити хронологію подій визволення Кривого Рогу від нацистських окупантів. Згадали подвиги земляків-героїв Дмитра Глинки, Василя Михлика, Олексія  Маресьєва.

Випускники КЗШ №42 разом із педагогами змагалися у спортивному батлі, присвяченому річниці визволення м. Кривого Рогу в роки Другої світової війни.

Вшанували пам`ять загиблих учні КЗШ№40 біля Братської могили «Не пройдуть», учні КЗШ№№105,117, НВК «ЗНЗ-ТЛ», КТГ біля братської могили по вул.Івана Сірка , біля Пам’ятного знаку на честь підпільної молодіжної групи «Червоногвардієць» (КЗШ№№37,61).

Подвиг українського народу у Другій світовій війні – є прикладом дідів і прадідів для нового покоління захисників України.