А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«ТИХІ ЗОРІ ВІЧНОЇ ПАМ’ЯТІ»

опубліковано: 21 червня 2021 оновлено: 22 червня 2021

День скорбо́ти і вшанува́ння па́м'яті жертв війни́ — день пам'яті в Україні. Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільонів людей. У цей день розпочалася найжахливіша війна – Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника, в якій загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, для відпочиваючих відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі» Криворізької міської ради, за участі фахівців КЗК «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради Бібліотека-філіал №29 запропоновано перегляд книжкового матеріалу «Тихі зорі вічної пам'яті».

До уваги відвідувачів представлені цікаві документальні матеріали.

Цікава розповідь фахівця бібіліотеки, вислови відпочиваючих відділення денного перебування, що наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які знищили ворога та здобули Перемогу в цій жахливій війні.

У цей день літні люди згадують своїх рідних, близьких - тих, хто загинув на полі бою, кого нацисти замучили в концтаборах, чиї життя були покалічені та зруйновані у тій страшній війні. Зі сльозами на очах згадують своє дитинство, яке припало на ті страшні часи…І повторюють - Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим Героям!