А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Інформаційна зустріч на тему: «Попередження вживання наркотиків. Наркотики та закон»

опубліковано: 01 березня 2020 оновлено: 02 березня 2020

28.02.2020 на базі Криворізької Тернівської гімназії службою у справах дітей виконкому Тернівської районної у місті ради була проведена інформаційна зустріч з учнями 9 класу на тему: «Попередження вживання наркотиків. Наркотики та закон».

В ході зустрічі було висвітлено проблему наркотичної залежності. В активному діалозі з учнями було обговорено шкоду, якої зазнають організм і психіка людини від вживання наркотичних речовин, як впливає ця шкідлива звичка на зовнішність людини, її здоров’я та на життя в цілому.

Учням гімназії було продемонстровано ілюстрації та відео з зображенням негативних наслідків вживання психоактивних речовин, а також відео з реальними історіями з життя людей, залежних від наркотиків. Учні отримали інформацію, як наркотики впливають на підлітковий організм, ознайомилися з видами кримінальної та адміністративної відповідальності  за скоєння правопорушень, пов’язаних з наркотиками.

У підсумку інформаційної зустрічі було зроблено наступні висновки: • Будь-які наркотичні речовини рано чи пізно можуть призвести до конфлікту із законом; • Потрібно уникати будь-яких справ із будь-якими психоактивними речовинами, якщо хочеш бути живим та здоровим; • Відмовлятися від пропозицій щодо вживання наркотику треба твердо та чітко, так, щоб було зрозуміло – це виважена та непохитна позиція.