А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Звіт щодо здійснення виконкомом Тернівської районної у місті ради державної регуляторної політики за 2023 рік

опубліковано: 19 грудня 2023 оновлено: 27 квітня 2024

       Державна регуляторна політика у сфері господарської діяльності - це постійний та послідовний напрямок роботи, що спрямований  на вдосконалення правового регулювання господарських відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, що здійснюється в межах, у порядку та у спосіб, що встановлені Конституцією та законами України.

     Важливим принципом запровадження регуляторного механізму виступають прозорість і відкритість регуляторних процесів, урахування громадської думки на всіх етапах підготовки та прийняття регуляторних актів, обов'язковість розгляду ініціатив, зауважень та пропозицій, наданих у встановленому порядку.

    Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» виконкомом Тернівської районної у місті ради здійснюється системна і послідовна реалізація наступних заходів:

  - щоквартальне анкетування суб'єктів господарювання стосовно якості регуляторних процедур;

- інформування територіальної громади, залучення підприємців району до участі у громадських обговореннях проєктів регуляторних актів.

     З метою забезпечення відкритості регуляторного процесу та співпраці членів територіальної громади з органами місцевого самоврядування забезпечується інформаційне наповнення вебсайту інформацією щодо регуляторної діяльності. При проведенні обговорень та відстежень результативності дії регуляторних актів міської ради чи її виконкому, розробнику надається інформація щодо надходження пропозицій та зауважень від суб’єктів господарювання та громадян Тернівського району. 

2

Пропозицій від структурних підрозділів виконкому районної у місті ради до плану діяльності виконкому з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік не надходило. Регуляторні акти Тернівської районної у місті ради та її виконкому не приймалися. Питання щодо проведення системної регуляторної діяльності перебуває на постійному контролі у виконкомі районної в місті ради.    

 Звіт щодо здійснення виконкомом Тернівської районної у місті ради державної регуляторної політики за 2023 рік затверджено рішенням Тернівської районної у місті ради №255 від 15.12.2023.