А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Проведення роботи з питань легалізації найманої праці в Тернівському районі протягом 2020 року

опубліковано: 17 грудня 2020 оновлено: 18 грудня 2020

Виконком тернівської районної у місті ради повідомляє.

Розпорядженням голови районної у місті ради від 26.08.2015 №159-р «Про створення районної робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу у Тернівському районі» створено районну робочу групу з питань функціонування об’єктів бізнесу у Тернівському районі (далі – Робоча група).

До складу Робочої групи увійшли представники виконкому Тернівської районної у місті ради, управління праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської районної у місті ради, відділу забезпечення наповнення бюджету №3 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, Криворізького міськрайонного центру зайнятості, Тернівського відділення поліції Криворізького відділу поліції ГУНП України у Дніпропетровській області.

Після послаблення карантинних обмежень у районі  відновлено (з липня 2020 року) інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями.  Головна  мета  заходів – інформування суб’єктів господарської діяльності щодо  найбільш ефективних способів додержання законодавства про працю з питань оформлення трудових відносин.

Протягом 2020 року членами Робочої групи було здійснено 244 обстеження.  За результатами проведеної роботи виявлено: порушень – 15, легалізовано працівників – 19.

У вересні та листопаді 2020 року робочою групою за участю інспекції з питань праці та зайнятості департаменту соціальної політики Криворізької міської ради, управління розвитку підприємництва Криворізької міської ради проведені інформаційні зустрічі з підприємцями та найманими працівниками у місцях зосередження об’єктів бізнесу (торгівельному центрі «Варус» по вул.Чарівна, 1б, торгівельному центрі по вул. Адмірала Головка, 40) з питань детінізації трудових відносин та змін у Законодавстві  України з питань оформлення трудових відносин, порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

 Під час роз’яснювальної роботи  роботодавцям наголошувалось на перевагу офіційного працевлаштування,  на неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин,  про фінансові ризики і наслідки при використанні незадекларованої праці. За результатами проведеної роботи з 19 працівниками були укладені трудові договори.

Нагадуємо про роботу телефону «гаряча лінія» 067-433-67-86 з питань соціально – трудових відносин   на офіційному вебсайті виконкому Тернівської районної у місті ради та Криворізькому ресурсному центрі.