А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«Закликаємо суб’єктів господарювання, що здійснюють свою господарську діяльність на території Тернівського району та мешканців до боротьби з карантинними рослинами!

опубліковано: 08 липня 2021 оновлено: 09 липня 2021

Враховуючи велику шкідливість амброзії полинолистої, як для земельних ресурсів, так і для здоров’я людини, боротьба з нею є одним з важливих і першочергових завдань усіх мешканців нашого міста.

Одним із ефективних заходів знищення амброзії на території населених пунктів – скошування рослин амброзії до початку цвітіння або виривання з корінням.

Разом із скошуванням при боротьбі з амброзією доцільно використовувати гербіциди. Але, при цьому слід додержуватись вимог щодо застосування гербіцидів у межах населених пунктів, житлових кварталів, територій промислових об’єктів та інших установ.

За порушення Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Лише при реалізації спільних зусиль можливо досягти позитивного результату. Дбайливе відношення кожної людини до навколишнього природного середовища - це великий вклад у його збереження».