А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«МАК – КВІТКА ПАМ`ЯТІ»

опубліковано: 06 травня 2021 оновлено: 07 травня 2021

Напередодні відзначення 76 - річниці Перемоги над нацизмом в ІІ Світовій війні, для відпочиваючих відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі Криворізької міської ради, фахівцями установи організовано та проведено майстер - клас «Мак – квітка пам'яті».

Під керівництвом фахівця установи, відпочиваючі опанували техніку виготовлення паперових маків з гофрованого паперу. За допомогою ножиць, клейового пістолета, голки та нитки, папір в руках наших «учнів»  перетворювався на чудові червоні маківки.

Підопічні із вдячністю працювали над виготовленням дивовижних квітів, які символізують пам’ять про загиблих Героїв - воїнів - визволителів Другої світової війни. Під час заходу, майже кожна присутня літня людина згадувала своє дитинство, яке прийшлося на тяжкі, суворі воєнні роки. Фахівець розповідав про День Перемоги і про символ пам’яті – квітку червоного маку, що означає ця квітка в українському фольклорі, коли та чому мак став символом Перемоги над нацизмом у Європі.

Наостанок – фото з квітками пам'яті.

Вічна пам'ять і вічна слава Героям другої Світової війни!