А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ЗВІТ про роботу комітету у справах сім’ї і молоді виконкому Тернівської районної у місті ради за 2017 рік

опубліковано: 05 липня 2018 оновлено: 05 липня 2018

             З метою виконання заходів щодо реалізації державної молодіжної та цілісної сімейної політики, виконкомом Тернівської районної у місті ради проводиться плідна робота по створенню умов самореалізації молоді та її соціального захисту для виховання дітей у багатодітних сім’ях.

За звітний період проведено 4 засідання координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та профілактики негативних проявів у молодіжному середовищі на яких були розглянуті питання:  «Про організацію структурних підрозділів виконкому районної у місті ради та підрозділів поліції з питань взаємодії у здійсненні заходів з попередження насильства в сім’ї», «Про організацію роботи загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та Індустріального коледжу ДВНЗ «КНУ» щодо соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа». У березні поточного року відбулося розширене виїзне засідання за темою: «Виховання громадянина-патріота: «Сучасний вимір». Були розглянуті питання:

-           Презентація мультимедійного проекту «Виховуємо патріотів…” 

-           Патріотичне виховання в загальноосвітньому навчальному закладі.  

 

       Із досвіду роботи педагогічного колективу

-          Лідери учнівського самоврядування —«АГЕНТИ ЗМІН»

 

                             Методично-практичний блок

            -  Педагогічна кіностудія

«У наших руках майбутнє – будуємо його самі»

Підготовлено 162 розпорядження, 4 рішення на засідання сесії районної у місті ради, 2 рішення на засідання виконкому районної у місті ради: про організацію відпочинку, оздоровлення дітей Тернівського району м. Кривого Рогу в літній період 2017 року та про підсумки роботи щодо організації відпочинку, оздоровлення дітей Тернівського району міста Кривого Рогу в літній період 2017 року.

У професійно-технічних навчальних закладах району та Індустріальному коледжі ДВНЗ «КНУ» пройшли:

- інформаційні зустрічі – 5 (710 чол.);

- тематичні виховні години –  98 (4500 чол.);

- рейди – 8 (по гуртожитках);

- тренінги – 11 (385 чол.);

- випуск стенівок –приймали участь всі групи;

- «круглий стіл» - 6 (360 чол.);

-  акції по навчальним закладам – 7 (486 чол.)

-  засідання політ клубу – 2 (800 чол.);

- книжкові виставки на різну тематику - 18 (4600 чол.).

З вересня поточного року  на базі Індустріального коледжу та Криворізького професійного ліцею відбулася інформаційна зустріч з учнівською та студентською молоддю за темами: «Адаптація першокурсників». Прийняло участь 120 студенті;  «Гра, яка може тебе вбити». Охоплено 100 учнів. «Запобігання торгівлі людьми та профілактика негативних проявів у підлітковому середовищі». Охоплено 150 чол. «Профілактика негативних проявів у молодіжному середовищі, попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми». Охоплено 60 чол. «Вміння спілкуватися та вирішувати проблеми». Охоплено60 учнів, «»Профілактика ризикової поведінки». Охоплено 400 студентів.

Комітет у справах сім’ї і молоді прийняв участь в організації і проведенні районних і міських заходів:

-          у міських та районних заходах, присвячених 28-й річниці виводу військ із Афганістану;

-          у мітингах та покладаннях квітів до братських могил, присвячених річниці визволення м. Кривого Рогу від німецько-фашистських загарбників;

Вже стали традиційними акції «Студенти-дітям», «Молодь-дітям». 09.06.2017 студентська молодь завітала в пришкільний табір «Сучасник», який працював на базі Криворізької Тернівської гімназії з конкусно-розважальною програмою для дітей. Діти із задоволенням спілкувалися із студентами та мали змогу прийняти участь у спортивних змаганнях, майстер-класах, танцювальних батлах та розмалювати подвір’я закладу, створивши «Вернісаж дитячих малюнків».

Не залишаються без уваги наші ветерани. Щорічно в рамках проекту «Нова генерація Кривого Рогу»  проводиться акція «Ветеранське подвір’я». Вже традиційним став конкурс-концерт військово-патріотичної пісні «Світло вічного вогню» за участю ветеранів війни. У 2017 році прийняли участь 14 учасників.

 За людьми похилого віку взяла шефство студентська молодь. Щорічно з подарунками та концертною програмою  приїздить до «Будинку милосердя». Спілкування завжди відбувається у теплій атмосфері.

-          12.05.2017 у районі відбувся фестиваль сімейної творчості «Міцна сім’я – квітуча Україна» на якому також були відзначені і кращі багатодітні сім’ї;

-          12.05.2017 творча сім’я Білоусів прийняла участь у виставці – форумі «Від майбутньої дитини до щасливої родини».

-          22.06.2017 краща молодь району прийняла участь в урочистому прийомі міського голови з нагоди Дня молоді України;

-          23.06.2017 краща молодь району прийняла участь в урочистостях з нагоди Дня молоді, 14 кращих представників молоді району були відзначені головою районної у місті ради, також, були відзначені переможці фотоконкурсу «Нас єднає Україна»;

-          25.06.2017 на площі біля ПК «Першотравневий» відбулася концертна програма творчої молоді «Молодіжне перехрестя»;

-          24.08.2017 прийняли участь у проведенні святкових заходів щодо відзначення 26 – річниці незалежності в Україні та Дня прапора України.

-          30.09.2017 курінь Тернівського району прийняв участь у міському конкурсі «Козацькому роду нема переводу»;

-          14.10.2017 курінь Тернівського району прийняв участь у проведенні Всеукраїнського фестивалю козацької пісні;

-          07.11.2017 в Індустріальному коледжі ДВНЗ «КНУ» відбулася конкурсно–розважальна програма «Нумо першокурснику!» Студенти першого курсу мали змогу показати свої творчі здібності, уміння працювати на сцені всією групою.

-          17 листопада  в Індустріальному коледжі ДВНЗ «КНУ» відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня студента. Кращі студенти коледжу були нагороджені грамотами виконкому районної у місті ради. Грамотою виконкому Криворізької міської ради була нагороджена Кравець Тетяна, студентка ІІ курсу групи ЗКК 16. Були також вручені кращим студентам стипендії від Тимошенка П.Г.

-          Комітетом у справах сім’ї і молоді виконкому районної у місті ради на сходах громадян проводиться роз’яснювальна робота  щодо порядку оформлення документів по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня». На теперішній час 28-ми жінкам присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Спільно з відділами і службами виконкому районної у місті ради, підприємствами та установами району комітетом у справах сім’ї і молоді виконкому районної у місті ради проводиться робота щодо залучення до участі творчої молоді в міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах і фестивалях.

             На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 р. №209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї» комітетом у справах сім’ї і молі виконкому районної у місті ради ведеться постійна робота. Виписано та видано посвідчень:

-          на батьків багатодітної сім’ї – 138;

-          на дітей з багатодітної сім’ї – 279.

За 2017 рік комітетом у справах сім’ї і молоді організовано підготовку документів і відправлення на оздоровлено 76 дітей пільгової категорії до КЗ «ДОЦСРСТ «Перлина Придніпров’я»,   ДП «УДЦ «Молода гвардія», ДП «МДЦ «Артек» м.Київ.