А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«Про заборону спалювання листя та сухої рослинності»

опубліковано: 28 вересня 2022 оновлено: 24 квітня 2024

«Про заборону спалювання листя та сухої рослинності»

Останніми днями у зв'язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити все навкруги. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні.

            Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

Закликаємо суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Виконком Тернівської районної у місті ради звертає увагу на те, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу.

Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 771) передбачено штрафні санкції: громадянам – від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн . За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність.

Пам’ятаймо, з вогнем не можна жартувати!