А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Інформація для активних мешканців, підприємств різних форм власності та громадських організацій Тернівського району!

опубліковано: 14 вересня 2022 оновлено: 20 квітня 2024

Департамент економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації інформує щодо можливості долучення бажаючих до участі у відкритих конкурсах:

1.Програма з інформаційно-консультаційної підтримки від Дніпропетровської торгово-промислової палати (триває прийом заявок);

2.Грантова програма розвитку малого та мікропідприємництва (триває прийом заявок);

3. Проєкт «Працюй на перемогу» (триває прийом заявок);

4. Програма USAID «Справедливість для всіх» оголошує Річну грантову програму (з 15 вересня 2022 року);

5. Гранти на розвиток організацій громадянського суспільства в Україні в умовах кризи (до 31 грудня 2022 року);

6. Допомога для людей у скруті.

 

Більш  детальна інформація про конкурси додається.

 

                                                                                               

ІНФОРМАЦІЯ  ЩОДО  КОНКУРСІВ:

 1.Гранти на розвиток організацій громадянського суспільства

в Україні в умовах кризи

 1. Тип допомоги: грант

2. Термін дії: 2022 – 2024 роки

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги: 10 000 фунтів стерлінгів

5. Дедлайн: 31.12.2022

6. Учасник(и): громадські організації тощо

7. Виконавець: Crown Agents

8. Сфера діяльності: підтримка громадянського суспільства

 Програма “Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС) в Україні” впроваджується за фінансової підтримки Міністерства  закордонних справ та міжнародного розвитку Великої Британії та виконується Crown Agents у партнерстві з International Alert і Optima Group і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

     Мета програми: надати фінансову підтримку ОГС, які опинилися в скрутній ситуації через повномасштабну агресію за наступними напрямками:

підвищення стійкості ОГС – забезпечення тренінгів та психосоціальна підтримка для ОГС;

робота з вразливими та ізольованими групами.

       Хто може взяти участь?

- організації громадянського суспільства (ОГС);

- коаліції ОГС;

- новостворені ОГС;

- організації, які працюють з уразливими групами;

- організації, які захищають права жінок та надають підтримку постраждалим від насильства.

Програма «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС) в Україні»  – це відкритий і безперервний конкурс на невеликі/короткострокові  гранти, які задовольняють критичні потреби в підтримці, необхідні для безперервного  функціонування ОГС та продовження діяльності в умовах кризи.

Фінансування буде надано ОГС в Україні за наступними напрямками:

Матеріально-технічне забезпечення (фінансування оренди автомобілів, мікроавтобусів і автобусів, а оплата палива та поточних витрат; інструменти для обслуговування та витрати на них; надання інвалідних візків та іншого для забезпечення доступу;тимчасовий притулок).

Офісна та організаційна підтримка (ноутбуки, принтери, папір, канцтовари, купівля роутера, оплата послуг інтернет, оплата послуг зв’язку, оренда меблів для офісу).

Підтримка персоналу ОГС та волонтерів (обладнання для персонального захисту, аптечки першої допомоги, травматичні аптечки, навчання надання першої медичної допомоги, тренування з надання першої допомоги при травмах).

Фінансування не надаватимуться на:

Підтримку організацій, які входять до санкційних списків уряду Сполученого Королівства чи України

Підтримку організацій, які планують закупівлю будівельних матеріалів або оплату роботи

Заявки на купівлю землі/майна, витрати, пов’язані з COVID-19, як-от вакцини, діагностичні тести тощо.

Період реалізації: 2022-2024

Заявки розглядатимуться на постійній основі.

Максимальна сума гранту: 10 000 фунтів стерлінгів для проведення запропонованої діяльності за умови витрати наданих коштів протягом 3  (трьох) місяців після отримання.

Аби подати заявку на участь, заповнить реєстраційну форму за посиланням: https://ucsofund.crownagents.com/

 

ІнфоДжерела: https://www.prostir.ua/?grants=hranty-na-rozvytok-orhanizatsij-hromadyanskoho-suspilstva-v-ukrajini-v-umovah-kryzy,

https://ucsofund.crownagents.com/

                                                                                         2.Допомога для людей у скруті 

єДопомога: одна заявка до всіх благодійників

Подати заяви на міжнародні програми допомоги можна через сайт «єДопомога». 

Звідси дані від заявників пересилають на Міжнародну організацію з міграції (дають 2200 грн на кожного члена сім’ї протягом 3 місяців); до RED ROSE CDS LIMITED (2200 грн, протягом 3 місяців); до «Червоного Хреста» (2500 грн, протягом трьох місяців); на дві програми від ООН (6660 грн на сім’ю до трьох людей, протягом 3 місяців), ЮНІСЕФ (дія програми тимчасово призупинена, опрацьовують заявки).

При тому не обов'язково мати банківський рахунок.

«При заповненні заяви на сайті потрібно просто вказати про відсутність IBAN і за умови прийняття рішення міжнародною організацією пенсіонери отримають свої грошові кошти у відділеннях Укрпошти», – йдеться у повідомленні.

Інформацію збирає Мінсоцполітики. Остаточне рішення про призначення допомоги приймають міжнародні організації.

Подаватись можуть пенсіонери, малозабезпечені, багатодітні, одинокі матері та батьки, на вихованні яких малолітні діти, люди з інвалідністю, а також постраждалі від російської агресії українці.

Заповнити заявку можна на платформі єДопомога. Там же, прогорнувши сторінку донизу, ви знайдете відповіді на популярні питання.

А перевірити статус поданої вами заявки можна за цим посиланням. 

6600 грн від ACTED

Французька організація ACTED готова надавати разову грошову виплату в розмірі 6600 грн.

«Ми допомагаємо всім людям в одній родині. Прикладом, якщо у ній 4 людини, то виплати нараховуємо для кожної, — розповідав керівник офісу організації «ACTED» у Чернівцях Люка Домер-Чану. — Ми зв’язуємося з ними телефоном і заповнюємо анкету, або робимо це безпосередньо на місці. Також потрібно додати дані паспорта, банку, ідентифікаційний код. Після перевірки документів і, коли все добре, у нас є два види відправки грошей. Ми працюємо з «Укрпоштою» і «Ощадбанком». Якщо у людини є картка цього банку ми переказуємо кошти відразу на карту, а коли немає, тоді можна отримати допомогу готівкою в будь-якому відділенні «Укрпошти».

Заявку на допомогу від ACTED можна подати, зателефонувавши на гарячу лінію:  (095)-365-6219; (093)-609-9277; (099)-636-8996; (099)-144-3613.

Допомога матерям

БО Фонд Українські Сестри та Кіндфрендлі надає підтримку українським жінкам, а саме:

  • матерям/одиноким матерям;
  • вагітним;
  • дружинам військових.

«Ми спільнота жінок, яка допомагає матерям у скрутній ситуації. 24 лютого росія розпочала війну проти України, і багато українських одиноких матерів, вагітних жінок, дружин військових втратили звичне життя, роботу та дім. Тож ми збираємо пожертви з усього світу та надаємо фінансову підтримку та психологічну допомогу для українських жінок», — зазначають про свою мету в організації.

Одноразова фінансова допомога надається тим, хто втратив роботу та засоби для існування через війну. Для отримання допомоги потрібно оформити заявку через спеціальний телеграм-бот.

Допомога сиротам і звільненим з полону жінкам

Грошову допомогу від Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького зможуть отримати діти-сироти війни та жінки, звільнені з російського полону.

Дітям до 18 років, які внаслідок воєнних дій втратили обох батьків чи одного з них, якщо він був єдиним опікуном дитини, виплатять суму, еквівалентну 720 злотих (близько 5750 гривень). Звільнені з полону жінки отримають еквівалент максимум 10000 злотих (близько 79950 гривень).

Допомога надаватиметься виключно у гривнях на банківський рахунок заявника/одержувача.

Заявки  приймаються до 30 листопада 2022 року або до моменту вичерпання коштів, призначених на виплати, якщо це відбудеться раніше.

Грошова допомога від NRC

Норвезька рада у справах біженців (NRC) готова виплачувати переселенцям та мешканцям районів, які постраждали від бойових дій, по  2 200 грн на кожного члена родини протягом трьох місяців.

Зареєструватись на допомогу можуть всі, незалежно від поточного місця проживання. Допомогу надають найвразливішим категоріям: пенсіонерам, людям з інвалідністю, малозабезпеченим, багатодітним тощо.

Важливо! Допомогу отримають ті люди, які не отримували грошові виплати від інших міжнародних організацій. Державні виплати не враховуються.

Подати заявку можна ось так:

  1. відкрийте WhatsApp або встановіть його, якщо ви не маєте його;
  2. додайте до ваших контактів номер 0 800 609 844;
  3. відправте на цей номер повідомлення з текстом: NRC;
  4. далі ви отримаєте повідомлення з інструкціями для успішної реєстрації. NRC зв’яжеться з вами у WhatsApp.

За додатковою інформацією звертайтеся за номером гарячої лінії 0 800 302 007 або пишіть на електронну пошту: [email protected].

Психологічна допомога

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні запустила гарячу лінію для надання психологічної допомоги українцям, які постраждали від війни.

Лінія працює щодня з 10:00 до 20:00 за номером: 0-800-100-102 (дзвінки з України безкоштовні). Більше інформації на сайті.

На фейсбук-сторінці ООН є підбірка відеороликів, де фахівці діляться техніками, як впоратися зі стресом і підтримати дітей під час війни.

Також Мінцифри та ПРООН створили онлайн-курс, щоб допомогти українцям долати симптоми посттравматичного стресового розладу. Ще один проєкт - освітній серіал Психологічна підтримка себе та близьких.

Юридична допомога

Правову допомогу переселенцям можна отримати безкоштовно через мережу «Горєніє», яку підтримує ПРООН. Для цього потрібно звернутися за телефоном: (050)-534-02-30 (Тетяна Володимирівна Караканова).

Також у Вінниці, для всіх українців, діє центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. За юридичними консультаціями можна звертатись за цими номерами телефонів: 0-800-213-103; Email: [email protected]

Програма "Відновлення під час війни"

Ваад України та "Фонд Маша" за фінансової підтримки українських та міжнародних спонсорів проводять програму для родин, які тяжко постраждали під час активних бойових дій в період з 24 лютого 2022 року та потребують психологічної підтримки та стабілізації.

 До участі запрошуються жінки з дітьми віком від 2 до 17 років або без дітей.
Заявка – https://forms.gle/VaV9ZXUK3ndGhUbg7

Наголошуємо: наша програма – це, перш за все – ваша активна робота з психологами протягом 21 дня, і далі за потреби - дистанційно. Програма необхідна вам для того, щоб: 

- поновити власні ресурси, життєві сили і енергію, емоційний баланс, контроль над власним життям;

- подолати нервовість і страхи, агресію і апатію, зневіру в своїх силах, знову відчути тверду землю під ногами;

- краще розуміти та відчути, що відбувається з вами та вашими близькими, мову тіла, поведінку дитини та стосунки з дітьми;

- навчитися технікам стабілізації та самодопомоги, розпізнавати свої стани, надавати психологічну підтримку собі та близьким, діяти в критичних ситуаціях, 

- і кінець кінцем зрозуміти, як жити далі і вести за собою свою родину.

 Якщо ви цього не потребуєте, не треба витрачати свій час на заповнення анкети.

Участь у програмі передбачає:

– три тижні перебування в пансіонаті або туристичній базі з триразовим харчуванням;
– страхування впродовж терміну перебування у програмі;
– групові та індивідуальні заняття з психологами для дорослих учасників;
– дитячі групові та сімейні заняття з психологами;
– розвиваючі заняття для дітей;
– екскурсії по мальовничих куточках України;
– допомогу в організації логістики пересування до місця перебування та на зворотному шляху;
– консультації та допомога наших волонтерів та психологів впродовж всього терміну програми та після її закінчення.

      Зверніть увагу:
- участь у програмі передбачена лише для жінок та дітей віком від 2 до 17 років, чоловіки у програму не приймаються;
- діти без батьків або офіційних опікунів не можуть самостійно брати участь у програмі:
- робота з психологами є невід'ємною частиною програми та потребує співпраці та свідомої активності з боку учасників;
- учасники мають бути згодні на перебування у програмі протягом усього зазначеного тритижневого терміну.
        Відбір до програми провадиться спеціальною комісією за одним з критеріїв:
- тимчасова або незворотня втрата чоловіка годувальника при наявності статусу ВПО;
- перебування тривалий час в окупації або в облозі під постійними обстрілами;
- незворотня втрата члена родини у результаті військових дій.

Спонсори та партнери програми

- Фонд "NOVA UKRAINE" (Каліфорнія, США);

- "Фонд Маша" з проєктом "Незламна мама" (Україна);

- СФ України та Фонд "RAZOM, INC" (Нью-Джерсі, США);

- "First Sport Group" (Україна);

- Інститут психології ім. Г.С. Костюка НАПН України;

- Київський освітній центр толерантності (Україна).

 - Інформаційний партнер програми - студія "Діє-Слово".

Для заявки на участь у програмі, будь ласка, максимально повно та точно заповніть нижченаведену анкету. Відсутність відповіді на питання не дасть змоги відправити анкету. Перед відправкою перевірте ваші дані (особливо телефон).

Якщо вас буде відібрано для участі у програмі, з вами зв’яжеться наш волонтер.

 

3.Грантова програма розвитку малого та мікропідприємництва

1. Тип допомоги: благодійна допомога

2. Термін дії: до 31 грудня 2022 року

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги: від 5 000 до 15 000 євро

5. Дедлайн: триває прийом заявок

6. Учасник(и): мікро- та малі підприємства

7. Виконавець: БФ Українська соціальна академія

8. Сфера діяльності: підприємництво

 

Грантовий конкурс зорієнтований на соціально-економічні потреби регіонів України, а також інноваційні рішення, що вже існують і сприятимуть підтримці та розвитку або диверсифікації підприємницьких ініціатив для населення під час і після війни.

Методологію програми соціального підприємництва для стартапів ми розробили разом з викладачами бізнес-школи WU Executive Academy (Австрія), а також найбільшого університетського акселератора соціального підприємництва у світі — Miller Center at Santa Clara University (США). Програма адаптована під потреби соціальних підприємців в Україні.

Програма фінансування спрямована на зміцнення мікро- та малих підприємств (ММП) у визначених областях України для надання підтримки бізнесу, посилення стійкості економіки, створення нових робочих місць для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення у приймаючих громадах задля зміцнення економіки на національному та місцевому рівнях, що зазнала негативного впливу від війни в Україні.

Грантова програма націлена на надання підтримки територіальним громадам для посилення їх спроможності у забезпеченні мешканців якісними соціальними послугами та розвитку соціальної інфраструктури. У рамках програми на рівні громад передбачено фінансування мікропроєктів для покращення охоплення соціальними послугами вразливих груп населення.

Перевага надаватиметься проєктам, що охоплюють малі населені пункти у сільській місцевості України. Розмір гранту, який можуть отримати заявники, становить від 5000 до 15000 євро. Його буде надано в гривнях відповідно до курсу НБУ на час підписання угоди. Бенефіціари отримають консультації з розробки бізнес-плану, організаційну та маркетингову підтримку.

 

Заявки приймаються відповідно до однієї із двох категорій: 

1. Підтримка переміщеного бізнесу із територій, які серйозно постраждали від воєнних дій (на момент подання проєктної заявки), на території, які контролюються Урядом України з метою відновлення свого функціонування, враховуючи нові потреби ринку.

2. Підтримка бізнесу, власником якого є представник соціально-вразливих груп населення або бізнесу, де працевлаштованим є принаймні 30% осіб-представників таких соціально-вразливих груп як: особи з інвалідністю, сім’ї із понад трьома неповнолітніми дітьми, одинокі батьки, ветерани АТО (необхідно надати відповідну довідку разом з заявкою).

Грантова підтримка надаватиметься задля економічного відродження за наступними напрямами підприємницької діяльності:

1. Продовольча безпека (наприклад виробництво, переробка, ланцюги постачання, роздрібна торгівля)

2. Безпека сільського господарства (наприклад придбання палива, добрив, насіння, пестицидів, обладнання, тощо)

3. Медична безпека та охорона здоров’я (наприклад придбання ліків, медичних товарів, надання соціально-психологічної підтримки (для дітей, літніх людей, ВПО тощо)

4. Безпека транспорту та логістики (наприклад зберігання, транспортування, розподіл продуктів харчування, ліків, обладнання для виробництва продуктів та ліків, тощо).

 

У конкурсі можуть брати участь організації з усієї України. Розподіл грантів здійснюється на основі онлайн-процесу подання заявки, після чого проводиться «Pitch Day». Фіналісти матимуть можливість представити свою ідею журі та публіці на публічному заході. Критерії, за якими журі приймає рішення щодо нагородження: компетенції команди; соціальний вплив / актуальність для вирішення актуальних соціальних проблем; інноваційний характер підходу; економічна стійкість; творчість. 

 

Важливо!


Грантові кошти мають бути використані відповідно до бізнес-проєктів, поданих на конкурс, на наступні види діяльності:

  • закупівля обладнання, необхідного для виробничої діяльності;
  • закупівля інструментів для надання послуг;
  • прийняття на роботу додаткового персоналу для відновлення бізнесу;
  • оренда офісних приміщень, платформ для надання послуг або виробничих майданчиків;
  • закупівля сировини для виробництва продукції / надання послуг;
  • інші витрати, пов’язані із транспортуванням/перевезенням, підвищення професійної кваліфікації тощо

Окрім цього, придбання обладнання за кошти гранту НЕ може передаватись в оренду чи користування іншим особам протягом реалізації бізнес-проєкту.

Грантоотримувачі будуть зобов'язані впровадити свої бізнес-проєкти протягом 60 днів після отримання грантових коштів, вести підприємницьку діяльність відповідно до параметрів бізнес-проєкту та законодавства України, та подавати звіти згідно з умовами грантових угод.

Зверніть увагу, що консультації щодо оформлення грантових заявок не надаються. У разі виникнення додаткових запитань, листи, будь ласка, надсилайте на електронну адресу: [email protected]

 

ІнфоДжерела: https://www.prostir.ua/?grants=hrantova-prohrama-rozvytku-maloho-ta-mikropidpryjemnytstva та https://forms.gle/otSnUSWLGNCPmgKr8  

https://social-academy.com.ua/

 

 

 4. Програма USAID «Справедливість для всіх» оголошує Річну грантову програму

 

 

1. Тип допомоги: грант

2. Термін дії: 12 місяців

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги:  від 500 тис. грн. до 6 млн грн

5. Дедлайн: з 15 вересня 2022 року до 01 квітня 2023 року (орієнтовно)

7. Виконавець: USAID

8. Сфера діяльності: система юстиції та її послуг

 

Програма USAID «Справедливість для всіх» оголошує про початок прийому концепцій грантових проєктів, спрямованих на зміцнення системи юстиції та її послуг, а також  залучення  громадянського суспільства до розробки дієвих рішень правових проблем і задоволення потреб українців у справедливості.

Програма USAID «Справедливість для всіх» скеровує цю грантову програму на досягнення наступних цілей:

 (1)  сприяння ОГС у виконанні програм, що спрямовані на зміцнення незалежності, підзвітності та дієвості системи юстиції ті її установ;

(2)    посилення ролі ОГС у покращенні доступу до послуг системи юстиції та якості цих послуг відповідно до потреб людей, а також урізноманітненні шляхів до справедливості;

(3)    посилення  спроможності ОГС щодо сприяння  підзвітності системи юстиції  та її послуг, а також щодо зростання суспільного запиту на успішне завершення судової реформи.

Планується надати до 15 грантів на загальну суму приблизно 20 000 000 грн.  Очікується, що сума кожного гранту становитиме від 500 000 грн. до 6 000 000 грн. Остаточна сума кожного гранту залежатиме від специфіки грантового проєкту і результатів переговорів з грантоодержувачем і може бути більшою чи меншою за вказаний інтервал значень. Тривалість впровадження грантових проєктів за даною програмою не може перевищувати 12 місяців. Надання грантів в рамках грантової програми планується почати з 15 вересня 2022 р.

Концепції грантових проєктів і супровідні документи надсилаються в електронній формі за адресою електронної пошти grants@j4a.org.ua із зазначенням коду Річної грантової програми № APS-J4A-08-22. Документи приймаються до 1 квітня 2023 р. або до вичерпання усіх коштів Річної грантової програми.

Детальну інформацію про Річну грантову програму, форму концепції грантового проєкту та формуляри супровідних документів можна завантажити за посиланнями: https://gurt.org.ua/news/grants/80311

 

5. Програма з інформаційно-консультаційної підтримки від Дніпропетровська торгово-промислова палата

 

 

1. Тип допомоги: фахова, грант

2. Термін дії:  до кінця 2022 року

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги: консультації

5. Дедлайн: триває збір заявок

6. Учасник(и): малий та середній бізнес

7. Виконавець: Дніпропетровська торгово-промислова палата

8. Сфера діяльності: підприємництво

 

Cтартує програма з інформаційно-консультаційної підтримки від Дніпропетровська торгово-промислова палата за підтримки Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Понад бізнесів отримають консультації з визначення потенційних контрагентів для відновлення ланцюгів постачання, збуту та/або пошуку іноземних партнерів.

Планується надати інформаційну допомогу релокованим та постраждалим від війни МСП у питаннях:

відновлення виробничих та операційних процесів

відновлення ланцюгів постачання

розробки нових баз даних постачальників, підрядників і клієнтів, іноземних та вітчизняних експортерів-імпортерів

партнерства B2B

виконання нових замовлень та генерування продажей в найкоротші терміни

Реєстрація для участі у другому етапі проєкту https://bit.ly/3e10gyp

Дедлайн: 1 грудня 2022 року

 

Також триває прийом заявок на грантову програму, у рамках якої  5 бізнесів отримають фінансову підтримку.

Кошти можуть бути спрямовані на транспортні витрати, оренду приміщень, прибирання, заробітну плату та соціальні внески для переміщеного та/або нового персоналу, експертні консультації (юридичні, податкові та операційні тощо), а також інші витрати, які сприятимуть відновленню бізнесу.

Перелік необхідних документів, опис та критерії відбору для участі у першому етапі проєкту https://bit.ly/3pSCveC

Дедлайн: 12 вересня 2022 року

Запрошуємо українські МСП подавати заявки на фінансову та консультаційну підтримку!

6.Проєкт «Працюй на перемогу»

 

1. Тип допомоги: благодійна допомога

2. Термін дії: орієнтовно 2022 рік

3. Територія: вся Україна

4. Вид допомоги: донати

5. Дедлайн: триває прийом заявок

6. Учасник(и): малий та середній бізнес України

7. Виконавець: комунікаційна агенція Postmen (ТОВ Постмен-Україна)

8. Сфера діяльності: підприємництво

 

Проєкт “Працюю на перемогу” створений як початок економічного фронту країни і має на меті залучити фінансову підтримку від іноземних та українських громадян, компаній і організацій для малого та середнього бізнесу України, який працює в умовах війни.

         ЯК ДОЛУЧИТИСЬ?

1. Розкажи про власний бізнес та як працaюєш в умовах війни

2. Зроби фото себе або команди на робочому місці чи виробництві

3. Додай дані свого ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або ІПН (для ФОПів)

4. Додай пошту свого PayPal акаунта та номер банківської картки, на які хочеш отримувати донати

5. Очікуй на підтримку від зарубіжних і українських донорів

6. Опубліковану історію поширюй у власних соцмережах за хештегами:

#ПРАЦЮЙНАПЕРЕМОГУ
#WORK4UA

ІнфоДжерела: https://www.facebook.com/work4ua/?ref=page_internal та https://work4ua.org/ https://forms.gle/otSnUSWLGNCPmgKr8