А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Cвято Івана Купала.

опубліковано: 08 липня 2021 оновлено: 09 липня 2021

7 липня  одна з найважливіших подій у колі свят року,  свято   Івана Купала.

У купальську ніч наші  предки збирали росу і трави, так як вони володіли цілющими властивостями. Згідно повір'я,  якщо в цю ніч вмитися  свіжою росою, то весь рік будеш красивим і здоровим.  

Існує безліч ритуалів для святкування цього магічного дня. В Палаці культури  «Першотравневий» була проведена  пізнавальна програма

«Ой, на Івана та й на Купала». Всі традиції та ритуали діти змогли  побачити та спробувати, взявши участь у заході разом з ведучою та   головними  героями свята  Купайлом, Мареною, Мавками та  маленькою  україночкою.

Діти  присутні  були дуже активними та радісними. Залюбки брали участь у всіх обрядових дійствах,  купальських хороводах. Особливий інтерес у дітей та дорослих викликав майстер - клас  з плетіння Купальських віночків, який провела   майстриня,  постійна учасниця виставок  декоративно - ужиткового мистецтва Марина Боровик.

 Присутні були задоволені програмою та отримали море позитивних емоцій. Висловлюємо щиру подяку  Криворізькій початковій школі № 218 Криворізької міської ради та  Комунальному закладу «Дошкільний навчальний заклад»  (ясла-садок) № 220 комбінованого типу» Криворізької міської ради та усім, хто брав участь у заході.

         Щосереди та щочетверга о 10.00 Палац культури «Першотравневий»   запрошує  всіх бажаючих на майданчик Палацу культури взяти участь у дитячих  розважальних програмах.  Чекаємо  на Вас!