А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Соціальні та муніципальні проекти міста

опубліковано: 03 вересня 2019 оновлено: 05 вересня 2019

Шановні підприємці запрошуємо Вас долучитися до соціальних та муніципальних проектів міста задля розвитку соціального підприємництва.

Стратегічним планом розвитку міста Кривого Рогу до 2025 року передбачено активізацію роботи щодо розширення напрямів соціального підприємництва.

На теперішній час вже функціонують соціальні та муніципальні проекти такі як:

–        «Криворізька гостинність»;

–        «Соціальне кафе Криворіжжя»;

–        «Найкраще - дітям»;

–        «Кривий Ріг – місто дитячих розваг»;

–        «Марка якості «Криворіжжя»;;

–        «Зігріємо турботою ветерана»;

–        «Підприємницький воркшоп»;

–        «Кіно без віку».

 

Муніципальний проект «Криворізька гостинність»

 

З метою виконання Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року, збільшення привабливості місцевого туризму, удосконалення туристичної інфраструктури, підвищення рівня якості надання туристичних послуг до європейських стандартів в нашому місті стартував муніципальний проект «Криворізька гостинність».

Ініціатором та координатором цього проекту є управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради.

 

В рамках проекту передбачається розповсюдження через готелі для гостей Кривого Рогу «Картки гостинності», за якою туристи, які відвідують місто мають можливість отримувати знижку в об’єктах бізнесу (готелях, оздоровчих, спортивних, ресторанних закладах, салонах краси, сувенірних магазинах, продовольчих та непродовольчих магазинах, туристичних агенціях тощо).

Картка «Криворізька гостинність» – спеціально виготовлена пластикова картка, що має QR-код сторінки ресурсу «Криворізька гостинність» на порталі «Криворізький ресурсний центр» (https://krmisto.gov.ua) для зручного використання за допомогою мобільного пристрою.

 

Соціальний проект «Соціальне кафе Криворіжжя»

 

З травня 2019 року упроваджено новий соціальний проект «Соціальне кафе Криворіжжя», учасниками якого є суб’єкти господарювання сфери ресторанного господарства.

 

 

 

Витоки цієї ініціативи починаються з доброї традиції організовувати чайні столи для ветеранів війни: в магазинах були відведені спеціальні місця відпочинку для ветеранів, в яких розміщені столи, крісла, «острівки» з частуваннями. Традиція таких зустрічей є надзвичайно важливою для ветеранів і нині. Тому символічно, що старт нового проекту «Соціальне кафе Криворіжжя» відбувся саме у переддень відзначення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як однієї із всесвітньо значущих дат. Безкоштовно для ветеранів війни в 13 кафе, ресторанах та виїзних фаст-кортах проведено святкові обіди.

Проте підприємці цим не обмежились. До Дня захисту дітей для дітей-сиріт та онкохворих дітей в 5 закладах ресторанного господарства, відповідно до пропозицій соціально відповідальних підприємців, заплановано організацію благодійного частування зазначених категорій громадян.

З нагоди Дня інваліда для людей з особливими потребами в 11 кращих кафе міста проведені благодійні обіди. Також у наступному році до Дня сім’ї заплановано розшити дію проекту для сімей військовослужбовців та переміщених з тимчасово окупованих територій.

 

Муніципальний проект «Найкраще – дітям»

 

З метою впровадження додаткових заходів із соціального захисту сімей, в яких виховуються діти-інваліди та онкохворі діти, створення для них сприятливих умов у придбанні товарів, лікарських засобів, наданні послуг у 2007 році підтримано ініціативу окремих суб’єктів господарювання, які надають знижки у розмірі від 5% до 50% від роздрібної ціни на ліки, продовольчі та непродовольчі товари (дитячі товари, канцелярські товари, шкільне приладдя, побутова хімія, товари для дому, посуд, косметика, парфумерія, комп’ютерна техніка, опалювальне обладнання, сантехніка, будівельні матеріали, складно побутова техніка, одяг, взуття, книги, спорттовари, предмети санітарії та гігієни) та послуги (медичні, телекомунікаційні, фото послуги, оздоровчо-розважальні, перукарські, ремонту одягу, побутової техніки).

 

 

Обслуговування законних представників дітей у об’єктах бізнесу здійснюється за спеціальною соціальною карткою, яка спеціально виготовлена, має стійке до механічних пошкоджень покриття та ембосування номеру. Картка передається у власність законним представникам дітей безкоштовно. Питання виготовлення карток, інформаційно-презентаційних матеріалів учасники проекту (суб’єкти господарювання) вирішують самостійно в прийнятний для них спосіб. Щомісячно учасниками проекту проводиться облік, звітність про кількість обслуговувань у рамках проекту.

На сьогоднішній день у проекті приймають участь 135 суб’єктів господарювання, яким підпорядковано 295 об’єктів, серед яких учасників проекту «Найкраще - дітям» - 14 суб’єктів господарювання займаються реалізацією продовольчих товарів, яким підпорядковано 20 об’єктів; 21 – непродовольчих товарів – 61 об’єкт; у сфері ресторанного господарства працюють 14 суб’єктів господарювання; фармацевтичні заклади - 16 суб’єктам підпорядковано 85 об’єктів; медичні послуги 4 – 7 об’єктів; побутові послуги – 52 суб’єктів в 58 об’єктах; спортивно-розважальні послуги – 8; 2 суб’єкти господарювання надають телекомунікаційні послуги; 1 суб’єкт господарювання здійснює гастрольну діяльність.

Постійно розширюється коло споживачів проекту, так, на сьогоднішній день, участь у ньому приймають 4096 сімей.

Соціально-муніципальний проект

«Кривий Ріг – місто дитячих розваг!»

 

Вже стало традицією, що для дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей військовослужбовців, які брали або беруть учать у проведенні антитерористичної операції на сході України, внутрішньо переміщених осіб з територій південних і східних областей України, для багатодітних сімей на початку літа до Дня захисту дітей підприємці міста, які здійснюють діяльність у сфері відпочинку та розваг, організовують надання безкоштовних послуг атракціонів.

Така акція відбувається в рамках соціального муніципального проекту «Кривий Ріг – місто дитячих розваг» на платформі розвитку соціальних ініціатив відповідно до рішення виконкому міської ради від 13.10.2015 №387 «Про підтримку міською владою соціальних ініціатив підприємництва Кривого Рогу».

 

 

 

Учасниками проекту в цьому році стали 12 підприємців.

Соціальні ініціативи підприємців міста Кривого Рогу втілюються в життя корисними справами, у першу чергу для підростаючого покоління.

 

Муніципальний проект "Марка якості "Криворіжжя"

 

У 2012 році у місті стартував проект «Марка якості «Криворіжжя», який спрямований на забезпечення городянам гарантії якості продовольчих товарів. Даний проект було затверджено рішенням виконкому Криворізької міської ради від 14 березня 2012 року № 80 «Про впровадження проекту «Марка якості «Криворіжжя».

 

 

Головним завданням цього проекту є забезпечення городян високоякісними продовольчими товарами. Під логотипом «Марка якості «Криворіжжя» виробляють продукти з натуральної сировини. Проект «Марка якості «Криворіжжя» покликаний забезпечити споживачів можливістю зробити свідомий вибір серед ринкових пропозицій через надання достовірної, об’єктивної, вичерпної інформації про продукцію.

На сьогодні у проекті приймають участь місцеві товаровиробники харчової промисловості, які мають бажання заявити про високу якість своєї продукції.

Взяти участь у проекті «Марка якості «Криворіжжя» можуть суб’єкти господарювання, що здійснюють виробництво продуктів харчування в Криворізькому регіоні.

 

Соціальний проект «Зігріємо турботою ветерана»

 

В рамках соціального проекту «Зігріємо турботою ветерана» особи з інвалідністю внаслідок війни в продовольчих магазинах можуть придбати за спеціальними цінами продукти харчування першої необхідності. Цінові пропозиції на зазначені продукти формуються за консультація з місцевими підприємствами оптової торгівлі, на рівні мінімально можливих роздрібних цін, діючих на споживчому ринку міста. Також в об’єктах сфери послуг, фармацевтичної, медичної діяльності для ветеранів надається знижка на 30%- 50% чи безкоштовно.

 

 

 

На сьогоднішній день пільговим обслуговуванням в об’єктах бізнесу охоплено 1294 особи.

Для такої категорії осіб хлібопекарські підприємства ПАТ «Криворіжхліб», ТОВ «Криворізький хлібозавод №1», ПП «ЗВГ» та ФО-П Нестеров А.С. виготовляють хліб, який реалізується через роздрібну мережу за пільговою ціною 5 грн. У 2018 році відпущено близько 130 тон такого хліба.

Для 150 постільнохворих осіб з числа учасників бойових дій молоко, що виготовляється ПАТ «Криворізький міськмолокозавод №1», ДП «Агролайт», надається безкоштовно. Щорічно це більше 7 тон молока.

Загальний благодійний внесок хлібопекарських підприємств, молоковиробників міста, підприємців, інших об’єктів сфери послуг складає близько 1,0 млн.грн.

З метою забезпечення максимального наближення об’єктів торгівлі до помешкання ветеранів, зменшення фінансового навантаження на підприємців 13 листопада 2018 року рішенням виконкому міської ради №502 «Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 13.05.2015 №210 «Про соціальний проект «Зігріємо турботою ветерана» перелік об’єктів торгівлі, в яких здійснюється торговельне обслуговування осіб з інвалідністю внаслідок війни продуктами харчування першої необхідності за рекомендованими цінами, розширено до 25. Крім того, в 17 відділах здійснюється продаж пільгового хліба.

На офіційному порталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» діє ресурс «Ветерани», в якому розміщується актуальна інформація про об’єкти бізнесу, де здійснюється обслуговування ветеранів війни.

На передодні святкування 75-річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників 20.02.2019 у виконкомі міської ради проведено нараду з керівниками вище зазначених об’єктів торгівлі, обговорено результати роботи, опрацьовано напрями подальшої співпраці.

 

Муніципальний проект «Підприємницький воркшоп»

 

Вже третій рік поспіль підростаюче покоління нашого міста під час канікул має можливість випробувати себе в різних професіях.

Дуже корисну та повчальну для дітей справу роблять підприємці міста, гуртуючись навколо соціального проекту «Підприємницткий воркшоп». Запрошуємо усіх небайдужих суб’єктів господарювання приєднатися до соціального проекту.

Воркшопи для дітей влаштовують місцеві підприємці.

Завдяки дії муніципального проекту «Підприємницький воркшоп» протягом канікул діти відвідали 10 об’єктів бізнесу та спробувати себе у ролі кухаря, швачки, офіціанта, дизайнер чи художника-оформлювача.

 

 

Муніципальний проект «Кіно без віку»

 

За ініціативи суб’єктів господарювання з 1 жовтня 2018 року до Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в місті запроваджено новий муніципальний проект «Кіно без віку», який має на меті забезпечити змістовне, цікаве дозвілля для дітей і людей похилого віку.

 

 

 

Споживачами проекту є особи пенсійного віку, інваліди, що перебувають на обслуговуванні комунальних установ «територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»; ветерани праці; діти, які потребують додаткового соціального захисту.

В сучасних кінотеатрах із 3,4D ефектами «Олімп», «Мультиплекс», 8D в торговельно - розважальних комплексах «Терра», «Сонячна галерея» та батутно-розважальному центрі «Джамп сіті» для таких громадян підприємцями організовано безкоштовний перегляд повнометражних кінокартини, короткометражних кінострічок з ефектом віртуальної реальності.

 

Щодо участі в соціальних та муніципальних проектах можна звертатися до управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (пл. Молодіжна, 1, м. Кривий Ріг, 50103), тел. 92-13-76.