А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

До відома мешканців Тернівського району про заборону спалювання сухої рослинності або її залишків!

опубліковано: 04 березня 2020 оновлено: 05 березня 2020

Виконком Тернівської районної у місті ради доводить до вашого відома, що питання спалювання сухої рослинності регулюються чинним законодавством України. Відповідно до статті 20 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" не допускається спалювання побутових, виробничих відходів, сухої рослинності на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів.

Відповідно до рішення Криворізької міської ради від 21.10.2015 №4038 «Про затвердження Правил благоустрою в місті Кривому Розі» згідно з Правилами благоустрою у місті Кривому Розі категорично забороняється спалювання листя, трави, бур'яну, гілля, деревини, відходів виробництва, побутового сміття на території зелених насаджень.

Статтею 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за самовільне випалювання рослинності або її залишків, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн.) і на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн.).

Відповідно до ст.ст. 218,255 КУпАП та ст.23 Закону України "Про національну поліцію" протоколи про зазначене правопорушення мають право складати посадові особи Національної поліції.

Керуючись статтею 50 Конституції України, що гарантує кожному безпечне для життя й здоров'я навколишнє середовище, кожний з нас має законне право боротися з підпалами.

Виконком Тернівської районної у місті ради звертається до мешканців району не бути байдужими до того, як несвідомі громадяни палять суху рослинність, або сміття.

У разі виявлення фактів спалювання сухої рослинності або її залишків, побутового сміття необхідно звертатися до:

  • Національної поліції  за телефоном №102;
  • виконкому Тернівської районної у місті ради за телефоном (097)0351010;
  • Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області - (0562)377-27-48; 71-46-52.

Тільки, завдяки правильному підходу громадськості до вирішення питання щодо поводження з рослинними рештками ми збережемо довкілля та здоров’я нашого населення.

Пам'ятаймо, що стан навколишнього природного середовища цілком і повністю залежить від нас!