А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«Постковідний синдром - відновлення після короновірусу»

опубліковано: 03 червня 2021 оновлено: 04 червня 2021

Навіть після одужання від коронавірусу багато пацієнтів страждають від важких ускладнень. Це явище отримало назву «постковідний синдром». Психічні розлади, апатія і суїцидальні думки — одні з таких ускладнень. Наслідки та природа постковідного синдрому поки не ясні. COVID-19 вражає майже всі системи органів, і лікарям необхідно розуміти біологічну основу процесу одужання і способи поліпшення здоров'я.

Відпочиваючі відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі» Криворізької міської ради долучилися до участі в бесіді із фахівцем установи «Постковідний синдром - відновлення після короновірусу».

Фахівець наголосила, що дуже бажано, щоб навантаження на організм були врегульованими, як фізичні, так і емоційні, бо навіть при помірному навантаженні, якщо у людини присутні потужні емоційні стреси, то це також може призвести до погіршення стану здоров'я. Це вже доведено. Тому важливо, особливо у поважному віці емоційно не перевантажуватися. Якщо щось турбує - слід звертатися до лікаря, щоб запевнитися, що у вас немає чогось серйозного, або навпаки  прислухатись до порад лікаря та негайно приступити до лікування. Щоб уникати негативного емоційного навантаження, бажано зменшити час на телевізійні програми, а більше часу проводити на свіжому повітрі, приділяючи якомога більшу увагу пішим прогулянкам.

 Що стосується харчування, то це повинна бути їжа, яка легко засвоюється, з обмеженням жирного, смаженого, копченого, тобто важкої їжі.

Бесіда виявилась дуже цікавою та корисною, по закінченню якої, фахівець надала відповіді на всі питання, які цікавили літніх людей.