А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

опубліковано: 30 березня 2021 оновлено: 31 березня 2021

Щорічно 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Цей день покликаний підвищити обізнаність громадськості про згубні наслідки туберкульозу для здоров’я людини та суспільства, активізувати зусилля з боротьби з глобальною епідемією туберкульозу.

Відпочиваючі відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі» Криворізької міської ради долучилися до участі в бесіді «Профілактика туберкульозу». Ніколи не зайве послухати поради фахівця, які допоможуть убезпечити кожного від такого захворювання в майбутньому. Як зазначив фахівець: «Головне слід дотримуватися наступних правил:          

  • турбуватися про своє здоров’я: правильно харчуватися, займатися фізкультурою, дотримуватися особистої гігієни, бувати на свіжому повітрі, своєчасно звертатися до лікаря при виявленні симптомів будь-якого захворювання;
  • категорично уникати шкідливих звичок (паління, вживання алкоголю);
  • щорічно досліджуватися на туберкульоз шляхом проведення проб Манту, проходити флюорографічне обстеження.
  • не відмовлятися в зазначених випадках від щеплення проти туберкульозу (БЦЖ);
  • негайно звертатися до лікаря при виявленні симптомів, схожих на туберкульоз, або у випадку контакту з хворим на туберкульоз».