А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Невиробничий травматизм у Тернівському районі за І півріччя 2021 року

опубліковано: 29 липня 2021 оновлено: 03 серпня 2021

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської  районної у місті ради повідомляє, що у І півріччі 2021 року від лікувально-профілактичних закладів міста надійшло 1967 повідомлень про нещасні випадки, які стались з мешканцями району у побуті. Серед травмованих 381 дитина віком до 14 років.

Від нещасних випадків невиробничого характеру у 2021 році загинуло 4 мешканці Тернівського району, що на 4 особи менше ніж у 2020 році. Нещасні випадки зі смертельним наслідком сталися через: падіння - 1 випадок; транспортні нещасні випадки – 1 випадок; дію диму, вогню та полум’я – 2 випадки.

Найбільше травм сталось внаслідок падінь мешканців (841 випадок) та внаслідок випадкової дії живих механічних сил (707 випадків). Відмічається тенденція до зростання кількості нещасних випадків, які стались  внаслідок дії жаром та гарячими речовинами (серед травмованих осіб  50% дітей віком до 14 років).  Слід зауважити, що не значно зменшилися випадки нападів з метою нанесення ушкодження здоров’ю і склали 110 випадків. В аналогічному періоді 2020 року зареєстровано 140 випадків нападу з метою нанесення ушкодження здоров’ю.

 

 Ураховуючи вищевикладене, з метою профілактики травматизму у побуті, управління праці та соціального захисту населення виконкому Тернівської  районної у місті ради нагадує мешканцям району про необхідність дотримання  правил безпечної життєдіяльності, не залишати дітей без нагляду.              

Просимо батьків проводити з дітьми роз’яснювальну роботу щодо поводження з отруйними речовинами та правил безпечної поведінки на дорозі, біля водоймищ, правил безпечної поведінки під час перебування на спортивних майданчиках та майданчиках, які облаштовані дитячими атракціонами.

 

Стан виробничого травматизму та профзахворювань

у Тернівському районі за I півріччя 2021 року

 

Протягом І півріччя 2021 року Криворізьким відділенням Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (далі - Фонд) по Тернівському району зареєстровано 5 випадків виробничого травматизму:

         -  ПРАТ "ПІВНГЗК"  – 3 випадки, з них – 1 груповий;

Під час нещасних випадків постраждало 5 осіб.

В аналогічному періоді 2020 року зареєстровано 3 випадки виробничого травматизму. Тобто рівень зареєстрованих випадків виробничого травматизму у І півріччі 2021 році залишився на тому ж рівні.

 Протягом звітного періоду Фондом не зареєстровано смертельних випадків на підприємствах району.

Проведений аналіз нещасних випадків виробничого травматизму показав, що серед причин їх виникнення стали організаційні причини (невиконання вимог інструкцій з охорони праці).

У I півріччі 2021 року в Тернівському районі Фондом зареєстровано 20 випадків профзахворювань. В аналогічному періоді 2020 року обліковано 18 випадків профзахворювань.

За видами професійні захворювання розподілилися наступним чином:

- полірадикулопатія - 9 випадків (ПРАТ «ПІВНГЗК»);

-  вібраційна хвороба – 9 випадків (ПРАТ «ПІВНГЗК»);

- бронхіт пильовий – 2 випадки (ПРАТ «ПІВНГЗК»).

- інші (COVID 19) – 42 випадки (КНП «КМЛ №7» КМР; КП «КМКЛ №8» КМР).