А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Трагедія, ім’я якої ГОЛОКОСТ

опубліковано: 28 січня 2020 оновлено: 29 січня 2020

Із закінчення Другої світової війни минуло вже майже 75 років, проте Голокост, його причини і наслідки активно обговорюються й сьогодні. Це світова трагедія, яку не загоїть час.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН 1-го листопада 2005-го року.

Учні та педагоги закладів освіти Тернівського району згадали в цей день і трагедії Бабиного Яру в Україні, і  звільнення 27 січня в'язнів табору смерті Освенцим в Польщі… 

Різноманітні заходи, які проходили в цей день в рамках Всеукраїнської акції «Шість мільйонів сердець»,  нагадали сучасникам про злочини нацистського режиму проти людства.

Перегляд документальних фільмів  «Голокост. Вся правда про табори смерті» «Крик чорнозему», фільму Євгенія Мєзєнцева «Освенцим»  (КЗШ№№55,110), години пам’яті «Скорботна свічка пам’яті святої», «Трагедія, історія, пам’ять», «Голокост – шрам на серці людства»(КЗШ№№37,40,42,55,61,105,110), урок-реквієм «Свіча голокосту не згасне»(КЗШ№40) приєднав всіх до загальної печалі і співчуття всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост.