А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Формування компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти

опубліковано: 27 лютого 2020 оновлено: 28 лютого 2020

«Дитина – це сонце, навколо якого мають обертатися всі засоби навчання» – під таким девізом 26.02.2020 в Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №55 відбувся міський майстер-клас для слухачів курсів підвищення кваліфікації – вчителів початкової освіти.

Шляхи формування компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти в умовах реформування нової української школи обговорювали слухачів курсів підвищення кваліфікації разом із педагогічним колективом КЗШ№55.

Програму міського майстер-класу «Реалізація реформи «Нова українська школа» шляхом формування компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти» представила Тетяна Мещерякова методист КЗ «ІМЦ».

Знайомство із досвідом роботи КЗШ№55 розпочалося із віртуальної екскурсії «П’ять хвилин із життя початкової школи», яку презентувала Людмила Горевич, директор закладу.

Критичне мислення та його розвиток в Концепції нової української школи визначено одним з наскрізних завдань освітнього процесу. З чого починати? Як навчати дітей в освітньому просторі Нової української школи? На ці та інші питання шукали відповіді учасники майстер-класу,  переглядаючи фрагменти уроків вчителів початкової школи,  вивчаючи досвід практичного застосування продуктивних технологій критичного мислення «Шість цеглинок», «Шість капелюхів», «Кола Вена», «Кубик Блума», знайомлячись із алгоритмом застосування методики інтерактивних вправ-тренажерів з різних предметів на будь-якому етапі уроку.

Вчителі початкових класів КЗШ№55 продемонстрували своїм колегам із закладів освіти міста форми та методи формування компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти  в умовах Нової української школи.