А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Закликаємо суб’єктів господарювання усіх форм власності та мешканців міста до боротьби з карантинними рослинами!

опубліковано: 27 вересня 2023 оновлено: 02 травня 2024

Амброзія полинолиста – небезпечний для людини та довкілля бур’ян. Ця однорічна трав’яниста рослина - карантинний бур’ян, який засмічує городи, сади, газони, прибудинкові території та території  земель підприємств, установ, організацій усіх форм власності.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном. Адже пилок амброзії викликає у людей захворювання (бронхіальна астма, алергічний реніт, атопічний дерматит, контактні дерматити).

У період цвітіння амброзії від цього захворювання страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів та очей, з’являється нежить і сльозотеча, чхання, підвищення температури, розвивається астма. Розповсюдженню бур’яну сприяють вітер, птахи, для яких насіння амброзії є кормом, транспорт (колеса автомашин, і інших транспортних засобів).

Враховуючи велику шкоду амброзії полинолистої для здоров’я людей, боротьба з нею є одним з найважливіших завдань всіх землекористувачів.

Нагадуємо Тернівчанам  про обов’язки як суб’єктів господарювання різної форми власності, органів самоорганізації населення, мешканців району, що на земельних ділянках, наданих їм на правах власності чи користування, закріпленій території за укладеними договорами з балансоутримувачами, присадибній ділянці щодо виконання регулярного косіння газонів, ужиття заходів боротьби з карантинними та іншими бур’янами, зокрема амброзією, які визначені Правилами благоустрою у місті Кривому Розі.

За Правилами благоустрою визначено: прибирати та утримувати територію необхідно на відстані 20 м від межі відведеної земельної ділянки до проїзної частини вулиці.

            Пам’ятайте, що знищуючи карантинні рослини, Ви зберігаєте своє  здоров’я!