А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Про Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті

опубліковано: 25 серпня 2021 оновлено: 26 серпня 2021

Про Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб санаторно-курортним лікуванням
Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 (зі змінами), затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб санаторно-курортним лікуванням, відповідно до якого органи соціального захисту населення забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів:

  • учасників бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;
  • учасників війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;
  • постраждалих учасників Революції Гідності - відповідно до статті 16-1 Закону;
  • осіб, на яких поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, які мають право на забезпечення санаторно-курортними путівками відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187, та Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подають заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію відповідного посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни - також копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

Під час подання копій документів, особи надають їх оригінали для огляду.

Організація санаторно-курортного лікування здійснюється шляхом відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди між управлінням - заявником - санаторним закладом.