А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Про надання матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету пільговим категоріям мешканців м. Кривого Рогу.

опубліковано: 25 серпня 2021 оновлено: 26 серпня 2021

З метою соціальної підтримки пільгових категорій мешканців м. Кривого Рогу, відповідно до рішення міської ради від 10.01.2018 №9 «Про затвердження Порядку надання різних видів матеріальних допомог пільговим категоріям мешканців м. Кривого Рогу» затверджено Порядок надання різних видів матеріальних допомог пільговим категоріям мешканців м. Кривого Рогу (далі – Порядок).

Різні види матеріальної допомоги коштом міського бюджету надаються громадянам, зазначеним у Порядку, які зареєстровані та проживають у м. Кривому Розі та на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист» або «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Зокрема право на отримання одноразової допомоги мають:
у розмірі 5000 грн.:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни І-ІІІ групи, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях;
  • учасники бойових дій у АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях;
  • сім`ї, діти військовослужбовців, які загинули (померли), пропали безвісті в зоні проведення АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях або перебувають у полоні, та сім’ї, діти померлих осіб з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях.

Право на отримання щомісячної матеріальної допомоги мають:

  • у розмірі ста відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, затвердженого Закону України про Державний бюджет на відповідний рік, члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли), пропали безвісті в зоні проведення АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях або перебувають у полоні;
  • у розмірі 300 грн.:

- особи з інвалідністю внаслідок війни І групи, інвалідність яких пов’язана з безпосередньою участю в АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях;

  • у розмірі 200 грн.:

- особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ-ІІІ групи, інвалідність яких пов’язана з з безпосередньою участю в АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях.

Особам, які одночасно відносяться до декількох пільгових категорій, визначених Порядком, матеріальна допомога надається за однією з пільгових категорій за їх вибором.