А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Грант для постраждалих від війни мікро- та малих підприємств в Україні

опубліковано: 26 квітня 2023 оновлено: 20 травня 2024

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, Представництво в Україні, в рамках проєкту «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, запрошує український мікро- та малий бізнес взяти участь у грантовій програмі.

 Основною метою грантової програми є підтримка економіки України шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги.

Подати заявку можуть:

  • Малі та мікропідприємства, що релокуються або здійснюють діяльність в місті Київ, Київській, Львівській, Закарпатській, Сумській, Чернігівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Полтавській, Дніпропетровській або Харківській областях.
  • Зареєстровані не менше ніж за 1 рік до дати подання заявки.
  • Зареєстровані в Україні та належать громадянам України.

 

Мікропідприємства в яких працює менше 10 осіб, повинні створити не менше 1 нового робочого місця у разі отримання гранту.

Малі підприємства в яких працює 10 і більше осіб, повинні створити не менше 3 нових робочих місць у разі отримання гранту.

 

Усі заявки, що відповідають наведеним вище вимогам, будуть розглянуті. Пріоритет надаватиметься постраждалим від війни, пошкодженим, зруйнованим та переміщеним підприємствам.

 

МОМ планує надати гранти:

  • 270 мікропідприємствам — максимальна сума гранту становить 4 500 євро в гривневому еквіваленті за курсом ООН.
  • 100 малим підприємствам — максимальна сума гранту становить 20 000 євро в гривневому еквіваленті за курсом ООН.

 

 

Учасникам необхідно заповнити аплікаційну форму за посиланням:

 

  • Малі підприємства

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8ESyuJfHegxcCXTZPeVjJthz-i19T_x97Q5BYrT1YzSKKgQ/viewform

 

Грантові заявки розглядаються на постійній основі впродовж 2023 року. Останній місяць подання заявки в 2023 році — жовтень. Дізнатись деталі можна за посиланням https://ukraine.iom.int/uk/news/hrantova-prohrama-mom-dlya-postrazhdalykh-vid-viyny-mikro-ta-malykh-pidpryyemstv-v-ukrayini