А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

День пам’яті про Чорнобильську катастрофу

опубліковано: 25 квітня 2024 оновлено: 05 травня 2024

26 квітня 2024 року минає 38 років з того дня, коли сталася наймасштабніша техногенна аварія в історії людства - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Цей день є днем пам’яті про найбільшу  катастрофу та вшанування героїзму рятувальників, пожежних, військовослужбовців, медичних працівників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Їх подвиг назавжди занесено до літопису надлюдської мужності, навічно залишиться в пам’яті українського народу.

          На сьогодні 259 тернівчан мають статус ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС; 83 – статус постраждалих (потерпілих) від Чорнобильської катастрофи, серед них 26 дітей; 82 – сім’ї померлих ліквідаторів ЧАЕС. Міська та районна влада Кривого Рогу пам’ятає про тих, хто ризикував життям і здоров’ям, щоб запобігти цій трагедії. Тільки у 2024 році  145 осіб отримали матеріальну допомогу на суму понад 760 тисяч гривен.

День пам’яті про Чорнобильську катастрофу є нагадуванням для нас про важливість збереження нашої планети для майбутніх поколінь.