А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Згадуємо історичні події Другої світової війни

опубліковано: 23 лютого 2020 оновлено: 24 лютого 2020

В календарі визначних історичних дат кожного жителя м. Кривого Рогу є день 22 лютого – це день визволення рідного міста від нацистських загарбників в роки Другої світової війни.

В цей день вшановується пам’ять загиблих у боях за наше місто, нашу країну, за тих, хто віддав свої сили і життя в ім’я Перемоги .

Учні закладів загальної середньої освіти разом із педагогами взяли участь в районних урочистостях біля братських могил та пам’ятників: Братська могила по вулиці Івана Сірка(КЗШ№№48,50,78,105,106,110,116,117,НВК «ЗНЗ-ТЛ»), Братська  могила «Не пройдуть» на житловому масиві Веселі Терни (КЗШ№40), Стела «На лінії вогню» (КЗШ №№27,42,45,55), Пам’ятний знак партизанам підпільникам (КЗШ№№37,61).

З нагоди відзначення 76-ої  річниці визволення м. Кривого Рогу від нацистських загарбників в роки Другої світової війни в закладах освіти району проведено патріотичні заходи в рамках акції «Пам’ятаємо і шануємо»:  уроки історичної пам’яті та патріотичні мандрівки шляхами героїв (КЗШ№42),  історичні хвилинки та бібліотечні уроки(КЗШ№48), інформаційний літопис «Пам’ять не вмирає у віках» та зустрічі з ветеранами «Сповідь солдатського серця» (КЗШ№55), мітинг-реквієм «Пам'ять про подвиг  – живе в наших серцях»(КЗШ№61), екскурсії вулицями Тернівського району, які  носять імена визволителів нашого міста та перегляд відеофільмів(НВК «ЗНЗ-ТЛ»), книжкова виставка «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо…» та виставка тематичних стіннівок «Героїв імена у пам’яті народу» (КЗШ№110),  тематичні виставки документальної та художньої літератури та літературно-музична композиція «Героям слава!»(КЗШ№116), творча зустріч «Живі, співайте про нас» та зустріч трьох поколінь (КЗСШІ№8)…

Молоде покоління пам'ятає і шанує усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню та відродженню Криворіжжя. Відзначення Дня визволення міста – це чудова нагода виявити пошану і до криворіжців, які причетні до нинішнього мирного життя та процвітання м. Кривого Рогу.