А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Допоки ми живі, житиме пам’ять про Героїв

опубліковано: 02 квітня 2024 оновлено: 02 травня 2024

2 квітня 2024 року у ВСП «Індустріальний фаховий коледж Криворізького національного університету» було відкрито меморіальну дошку випускникові Лебедку Валерію Сергійовичу, герою-земляку, який віддав своє життя за територіальну цілісність нашої держави, за мирне майбутнє нашої країни. Валерій готував себе до мирної професії, у коледжі здобув освіту техніка-електромеханіка, але у квітні 2021 року був призваний на військову службу за контрактом до Збройних Сил України.

07 квітня 2022 року загинув під час виконання бойового завдання поблизу міста Вільнянськ Запорізької області.

За особисту мужність і героїзм, самовідданість та вірність військовій присязі і народу України, проявлені при виконанні військового обов’язку, солдат Лебедко Валерій Сергійович нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно), нагрудним знаком «За заслуги перед містом» III ступеня (посмертно).

На заході були присутні заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Алла Внукова, голова комітету у справах сім’ї і молоді виконкому районної у місті ради Вікторія Осяніна, батько Валерія – Сергій Лебедко, викладачі та студенти коледжу.

Допоки ми живі, житиме пам’ять про Героїв. З чорного граніту вони щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом студентів і нагадуватимуть кожному з нас, що Герої поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.