А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Про порядок надання матеріальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства

опубліковано: 01 березня 2020 оновлено: 02 березня 2020

           З метою соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства запроваджено виплату матеріальної допомоги за рахунок коштів міського бюджету.

Відповідно   до  Програми   соціального   захисту   окремих    категорій    мешканців м. Кривого Рогу на 2017-2022 роки матеріальна допомога надається раз на рік у розмірі 3000,00 грн. коштом міського  бюджету  особам  з  інвалідністю  з  дитинства, які зареєстровані й проживають у м. Кривому Розі (у тому числі внутрішньо переміщеним особам) і перебувають на обліку  в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради або територіальному органі Пенсійного фонду України.

           Для отримання  вищезазначеної допомоги особи з інвалідністю з дитинства або їх законні представники надають до управління праці та соціального захису населенняя виконкому районної у місті ради особисту заяву зі згодою на обробку персональних даних та пред’являють оригінали:

-  паспорта заявника (сторінки 1, 2, з відомостями про реєстрацією місця проживання), у тому числі у формі ID-картки з витягом з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання (у разі його наявності);

- довідки  про  присвоєння  реєстраційного  номера  облікової  картки платника податків (крім осіб які через релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки та мають відмітку в паспорті про відмову від його прийняття);

- довідки медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про наявність інвалідності з дитинства;

-  документа, що підтверджує зміну прізвища особи з інвалідністю (у разі наявності);

- рішення суду або  виконкому районної в місті ради про призначення опіки над особою з інвалідністю з дитинства (для опікунів,  піклувальників);

-  довідки встановленого зразка про взяття на обліка у м. Кривому Розі про взяття на облік у м. Кривому Розі виданої районним управлінням (для внутрішньо переміщених осіб).

            Департаментом соціальної політики виконкому Криворізької міської ради здійснюється виплата матеріальної допомоги шляхом перерахування коштів через банківську установу, а в разі потреби – через касу департаменту.

            Звертаємо вашу увагу, що заяви та документи приймаються включно по 30.11.2020.         З даного питання  необхідно звертатися в управління праці та соціального захисту населення  виконкому Тернівської районної у місті ради за адресою: вул. Ухтомського, 23, тел. 0674336786.