А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Громадянська освіта, як засіб соціалізації старшокласників

опубліковано: 01 березня 2020 оновлено: 02 березня 2020

На базі Криворізької загальноосвітньої школи №37 відбувся майстер-клас «Курс «Громадянська освіта», як засіб соціалізації старшокласників» для вчителів громадянської освіти Тернівського, Покровського та Саксаганського районів міста.

Реалізація наскрізної змістовної лінії «Громадянська відповідальність» на уроках громадянської освіти розглядалися на засіданні майстер-класу була презентована педагогами КЗШ№37.

Громадська відповідальність – це виклик часу чи реальне життя?. Як виглядає сучасне громадянське суспільство, які має першочергові проблеми, які існують шляхи їх вирішення?  Відповіді на ці запитання прозвучали від учасників майстер-класу разом із Іриною Лук’яненко вчителем історії, громадянської освіти.

Учасники майстер-класу практично знайомились з інтерактивними формами роботи. Вчились створювати «кейс-стаді» (проблемні ситуації з якими стикаються учні в реальному житті та їх вирішення), залучати учнів до активного обговорення проблем за допомогою «Джерел інформації», опановували техніку створення «книг на коліні» (леп-буків).

Курс «Громадянська освіта» має тісний зв’язок з іншими шкільними предметами. Тому учасників заходу зацікавило знайомство з інтернет-сервісами, що надають можливості для створення інтерактивного освітнього контенту, наприклад, learningapps.org чи genial.ly. За допомогою цих освітніх сервісів леп-бук і не тільки, можна створити швидко та просто, використовуючи при цьому всі переваги інтернет-технологій. Інформацію і практичні навички з цього питання учителі отримали від Максима Кукушкіна учителя інформатики.

  Опановування тренінгових технологій, які дають можливість краще пояснити учням сутність конфліктів, знаходити способи їх подолання, протистояти негативним наслідкам конфлікту відбулося під керівництвом Вікторії Дмитренко практичного психолога.

Учасники майстер-класу прийшли до висновку, що курс «Громадянська освіта»  дає інтегровані  знання, формує світогляд учнів старшої школи. Це курс для всіх, хто хоче дізнатися як побудувати процвітаючу, справедливу і успішну Україну. Освічені громадяни – успішна країна!