А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ГРАНТ НА САД

опубліковано: 20 квітня 2023 оновлено: 20 травня 2024

   Урядова програма грантів «єРобота» для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею 1-25 га.

Грант на садівництво передбачає можливість вирощувати яблуні, груші, вишні, виноград, сливи, персики або ж інші культури.

   Прог­ра­ма зо­бов’язу­є ведення даної ді­яль­ність не мен­ше 5 ро­ків, спла­чу­ва­ти по­дат­ки в бюд­жет, зок­ре­ма за пра­цев­лашту­ван­ня ро­біт­ни­ків, а та­кож ство­ри­ти ро­бо­чі міс­ця відповідно до розрахунку. Детальніше : https://diia.gov.ua/kilkist-postijnih-ta-sezonnih-pracivnikiv-z-urahuvannyam-kultur-nasadzhen?v=62bf42a231122

Умо­ви учас­ті в прог­ра­мі:

      розробити проєкт плану висадки насаджень, який має містити такі розділи: пояснювальну записку, генеральний план, кошторисну документацію, паспорт робочого проєкту. Типовий проєкт такого плану дивіться тут

https://tinyurl.com/4uy5rx4e

  • мати у власності чи правокористуванні не менше ніж 7 років землю площею від 1 до 25 га;
  • офіційно працевлаштувати працівників;
  • співфінансування програми від 30% витрат.

Роз­мір гран­ту ста­но­вить від 140 тис. до 400 тис. грн. за гек­тар, але не біль­ше 70 % вартості про­єк­ту ви­сад­ки на­сад­жень. Усі кош­ти ма­ють бу­ти спря­мо­ва­ні на ре­алі­за­цію проєк­ту.

Детальніше у презентації https://drive.google.com/file/d/1kkSmKlvumbbYPNLC3qHjCduIae1nGg5G/view?usp=sharing

або на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України

https://minagro.gov.ua/pidtrimka/nadannya-grantiv-dlya-stvorennya-biznesu/granti-dlya-sadivnictva-yagidnictva-ta-vinogradarstva/yak-podati-zayavku?v=63ff710d11581


 Подати заявку на грант можна на порталі Дія за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad або у відділенні АТ «Ощадбанк».

Для цього потрібно:

проєкт висадки насаджень;

заповнена онлайн-заявка (на порталі).

 

Додайте до заяви скановану копію проєкту висадки насаджень. Вона має бути підписана розробником проєкту. Без такої копії заяву не розглянуть.

Підтримуємо економіку України разом!

Додатково повідомляємо, що відділом управління проєктами виконкому Тернівської районної у місті ради надаються методичні рекомендації потенційним учасникам грантової програми за телефоном: +38 (097) 912-68-80 у робочі дні з 8:00 до 16:30 (технічна перерва 12:30-13:00)