А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Гастрономічний тур: “Смак гурмана” ( до Дня Європи)

опубліковано: 16 травня 2021 оновлено: 17 травня 2021

Щорічно, у третю суботу травня, в Україні відзначають День Європи.

Для українців – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.

В цей день ми вирішили запросити всіх наших друзів у незвичайну  подорож країнами Європи — гастрономічний тур “Смак гурмана”. З цієї нагоди, в бібліотеці — філіалі №25, під такою назвою було створено дуже смачну і цікаву виставку літератури.

Національну кухню будь-якої країни по праву можна назвати не просто важливою складовою життя місцевого населення, але й такою ж пам’яткою, як її палаци, пам’ятники і музеї. Не випадково при згадці тієї чи іншої держави у багатьох з нас виникають певні кулінарні асоціації: Італія – піца, Греція – грецький салат, Німеччина прославилася  різноманітними ковбасами... Тому останнім часом великого поширення набув  гастрономічний туризм. Вважається, що найкращі страви готують зовсім не в дорогих ресторанах, а в невеличких тавернах або сімейних закладах, де секрети передаються з покоління в покоління не одне століття.

Подорожуючи різними країнами Європи ми не тільки помилуємося  їх визначними пам’ятками, але ще й познайомимось з  найулюбленішими традиційними стравами мешканців різних держав.

Запрошуємо до подорожі! Чекаємо на вас в нашій бібліотеці.