А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«СКАНДИНАВСЬКА ХОДА»

опубліковано: 16 травня 2021 оновлено: 17 травня 2021

Скандинавська хода – один зі способів оздоровлення організму, чудового проведення часу і для людей похилого віку. Дана методика дозволяє підтримувати в тонусі всі основні м’язові групи, без надмірних фізичних навантажень, небезпечних для осіб похилого віку.

Скандинавська хода являє собою один з варіантів лікувальної фізкультури. Сама методика полягає в пересуванні, піших прогулянках з використанням двох рівних палиць. Заняття скандинавською ходою відмінно зміцнюють опорно-руховий апарат, цілюще впливають на суглоби і м’язи.

Перевага методики полягає також в тому, що використання палиць дозволяє в значній мірі зменшити навантаження на хребетний стовп, зв’язки і сухожилля. Практика показала, що люди похилого віку, які регулярно займаються скандинавською ходою, незабаром досягають позитивних результатів:

  • Поліпшення загального самопочуття, досягнення стійкої ремісії при хронічних захворюваннях.
  • Підвищення працездатності та енергетичного потенціалу.
  • Зниження ризиків розвитку інсультів або інфарктів.
  • Стабілізація показників артеріального тиску.
  • Нормалізація серцевого ритму.
  • Зміцнення суглобів.
  • Поліпшення рухової функції.
  • Стабілізація ваги.

Під керівництвом фахівця з фізичної реабілітації, відпочиваючи відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі Криворізької міської ради, з дотриманням усіх проти епідеміологічних заходів, з величезним задоволенням та ентузіазмом долучилися до заняття зі скандинавської ходьби. "Наші враження» - розповідають підопічні - «Дуже позитивні та яскраві. Пройшли приблизно два кілометри, але йти було легко і весело, цьому сприяла, передусім, хороша компанія й дружня атмосфера. І це дійсно корисно для здоров'я!».

А фахівець з фізичної реабілітації підбадьорює, що цей унікальний вид спорту поєднує в собі багато переваг, є доступним для всіх і не вимагає спеціальної підготовки.  Варто лише прийняти рішення, взяти палиці в руки і йти!