А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Шановні суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у сфери ресторанного господарства!

опубліковано: 15 грудня 2020 оновлено: 16 грудня 2020

15.12.2020 на платформі Zoom в режимі онлайн відбулася відеоконференція щодо питань практичної реалізації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування.

Документами, що визначають особливості роботи закладів ресторанного господарства є постанова Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та наказ головного санітарного лікаря №32 від 02.06.2020.

З 19.12.2020 забороняється:

  • проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, майстер-класів, публічних подій;
  • робота закладів громадського харчування з 23:00 до 07:00 години (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00 години;
  • робота закладів громадського харчування з організацією дозвілля. У ніч з 31.12.2020 на 01.01.2021 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00 години.

Відвідувачі кафе маються перебувати у приміщенні в одягнутій масці, яку необхідно знімати лише під час їжі. Санітайзери маються бути на кожному столі та біля входу у приміщення. Відстань між столиками має бути не менше 2 метрів і не більше 4 осіб за столом. Має бути складений графік вологого прибирання з позначками особи про час його виконання.

З 08.01.2021 заклади громадського харчування працюють лише на винос.