А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Робота районної робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу

опубліковано: 14 квітня 2019 оновлено: 15 квітня 2019

У виконкомі Тернівської районної у місті ради триває робота районної робочої групи з питань функціонування об’єктів бізнесу. На  засіданнях розглядаються актуальні питання розвитку бізнесу в районі.

Одним із напрямів роботи є існування такого соціально-економічного явища, як тіньовий ринок праці, яке зумовлює суттєве скорочення у структурі доходів бюджету, зокрема частки податкових надходжень. Обсяги ресурсів, що обертаються у сфері тіньового ринку праці, являють собою суттєву перешкоду на шляху забезпечення сталого розвитку економіки країни та міста .З метою усунення фактів використання нелегальної найманої праці робітників,  налагоджена співпраця з Інспекцією з питань праці та зайнятості Департаменту  соціальної політики виконкому Криворізької міської ради.

Крім того, на особливому  контролі знаходяться питання реалізації неповнолітнім підакцизних товарів. Порушники мають знати, що крім фінансової  відповідальності до суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв  та тютюнових виробів  неповнолітнім( штраф 1700 +  6800 грн) , має місце позбавлення ліцензії на право  їх роздрібної торгівлі.