А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ШОКОЛАДУ

опубліковано: 11 липня 2021 оновлено: 14 липня 2021

Щороку 11 липня відзначається Всесвітній День шоколаду.

Батьківщиною Дня шоколаду вважають Францію. Саме французи започаткували його у 1995 році.

Досить швидко святкування Дня шоколаду набуло популярності у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах Євросоюзу, а також за його межами. У багатьої містах України, у цей день також проводять різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту. Знавцями доведено, що у Львові, проходять найкращі в Україні фестивалі на честь цієї смакоти.

Вчені вважають, що шоколад дуже корисний для організму людини. Недарма індійський народ - ацтеки називали його «їжею богів».  А ще шоколад вважається найсильнішим антидепресантом.

За ініціативи фахівців установи, свято шоколаду для відпочиваючих відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі Криворізької міської ради організовано з театралізованим дійством, де «шоколадна королева» та її вірний друг – «щоколадний заєць» вітали всіх зі святом, бажали міцного здоров'я, солодкого життя та гарного, шоколадного настрою!

Особливим сьогодні видолося чаювання! Відпочиваючі відділення денного перебування  пригощалися солодощами, шоколадним фондю та запашним чаєм.

Було весело, як ніколи, проте як це відбувається у доброму колі друзів.

Нехай життя буде солодким!

З Днем шоколаду!