А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

«ПРОФІЛАКТИКА ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ, СПОСІБ ЖИТТЯ ПРИ НЬОМУ»

опубліковано: 13 червня 2021 оновлено: 14 червня 2021

За даними ВООЗ, захворюваність на цукровий діабет у світі постійно зростає. Окрім генетичних факторів, великий внесок в це роблять чинники, що пов’язані зі стилем життя, – малорухомий спосіб життя, незбалансоване харчування та надмірна маса тіла. Результати тривалих досліджень свідчать, що здоровий спосіб життя може допомогти запобігти розвитку діабету і навіть сповільнити прогресування хвороби. І досягти цього можна саме завдяки зміні раціону харчування та достатньому рівню фізичної активності, – наголошують у Міністерстві охорони здоров’я України.

Профілактику діабету необхідно починати якомога раніше. Доросла людина має самостійно стежити за умовами свого життя і звичками, харчуванням, особливо це стосується літніх людей.

                Відпочиваючі відділення денного перебування комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Тернівському районі» Криворізької міської ради долучилися до участі в бесіді «Профілактика цукрового діабету, спосіб життя при ньому». Як наголосила фахівець установи,  що для профілактики цукрового діабету слід дотримуватися наступних правил:

  • Збалансоване харчування. Вживання  більше продуктів, багатих на складні вуглеводи. Це сповільнить надходження глюкози в кров, буде підтримувати низький рівень холестерину. Хліб з борошна грубого млива, макаронні вироби, рис, овочі, ячмінь, капуста, гречка, картопля;
  • Щоденне виконання нескладних фізичних вправ (мінімум ЗО хвилин);
  •  Відвідування лікаря, щоб запобігти виникненню можливих ускладнень. Регулярний  контроль рівня цукру  в крові!
  • Вживання вітамінів;
  • Уникнення стресів.

Медики наголошують, що сьогодні діагноз цукровий діабет, на жаль, не рідкість в Україні. Однак досягнення медицини, засновані на постійному вивченні цього захворювання, дозволяють хворим на цукровий діабет вести повноцінне життя.

Тож бажаємо Всім  доброго здоров’я!