А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Дніпропетровське регіональне управління Держмолодьжитла надає пільгові кредити. Усім бажаючим, які мають необхідні документи можуть отримати житло.

опубліковано: 11 вересня 2019 оновлено: 12 вересня 2019

http://dp.molod-kredit.gov.ua

 

Адреса: м. Дніпро, вул.. Робоча, 22а. Контактний телефон 073-420-29-10

 

Пільгове молодіжне довготермінове кредитування


   Порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла урегульований Положенням “Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла”, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584 [2] (далі - Положення 584).
   Відповідно до пункту 3 Положення 584 право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, а саме:

  • сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно;
  • неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину);
  • одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

 
   Кредит відповідно до п. 16 Положення 584 надається молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла терміном повернення до 30 років.
   Перший внесок кандидата у позичальники згідно з підпунктом третім пункту 17 Положення 584 [2] становить не менше як  6% передбаченої вартості будівництва (реконструкції) чи експертної оцінки вартості придбання об'єкта кредитування. При цьому у випадку надання кредиту на будівництво (реконструкцію) житла зазначену суму кандидат вносить двома частинами:
   на момент укладення кредитної угоди – на менше як половину цієї суми, а також кошти на страхування в період будівництва (реконструкції) житла, виходячи із загальної суми внесків позичальника;
   під час остаточних розрахунків протягом 10 днів після отримання в бюро технічної інвентаризації технічного паспорта з урахуванням фактичної площі збудованого (реконструйованого) житла – решту коштів.
   Відповідно до п. 20 Положення 584 [2] розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) житла визначається регіональним управлінням Держмолодьжитла, виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 20 кв. метрів на сім'ю (далі - нормативна площа), вартості будівництва (реконструкції) житла за цінами, що діють на час укладення кредитної угоди, та витрат на страхування в період будівництва (реконструкції) житла.
   Розмір кредиту на придбання житла визначається регіональним відділенням Фонду, виходячи з нормативної площі житла та експертної оцінки.
   При цьому відповідно до абзацу третього пункту 2 Указу Президента України “Про заходи щодо поліпшення становища багатодітних сімей” від 12 листопада 1999 року № 1460 [3] передбачено, що при наданні пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) або придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам перевага надається багатодітним.
   Також Положенням 584 [2] передбачено пільгові умови кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян, а саме: п. 30 Положення 584 [2] передбачено, що позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою у розмірі 3% річних суми зобов'язань за кредитом;

позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом;

 позичальникові, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 відсотків суми зобов'язань за кредитом;

 позичальникові, який має трьох і більше дітей, - 50 відсотків суми зобов'язань за кредитом.


   Додаткова інформація для мешканців сільської місцевості
   Громадяни, які проживають в індивідуальному будинку, збудованому за рахунок кредиту, у сільській місцевості мають право на додаткові пільги. Якщо позичальник постійно працює у сільськогосподарському виробництві, у соціальній сфері села та органах місцевого самоврядування на селі, йому погашається 25% суми наданого кредиту додатково до вищевказаних пільг.

 

Перелік документів для участі у програмі

Громадяни, які мають право і бажають отримати пільговий довготерміновий кредит на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла на умовах визначених п.18 Положення 584, повинні подати до консультаційного центру такі документи:

  • заяву про надання кредиту
  • довідку про перебування на квартирному обліку всіх членів сім’ї  (виконком за місцем реєстрації)
  • довідку про склад сім'ї, за місцем реєстрації (форма-3)
  • копії паспортів всіх повнолітніх членів сім'ї
  • копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера
  • копію свідоцтва про шлюб
  • копію свідоцтва про народження дитини (дітей)
  • документи, необхідні для визначення платоспроможності (довідка з місця роботи дорослих членів його сім'ї  з зазначенням посади на якій перебуває кандидат, у разі потреби – договір поруки, інші документи, що підтверджують його доходи)
  • документи, що підтверджують право на перевагу в отриманні кредиту перед іншими  кандидатами