А+ Збільшити шрифт

А- Зменшити шрифт

Про заборону спалювання листя та сухої рослинності

опубліковано: 09 вересня 2019 оновлено: 12 вересня 2019

Останніми днями у зв'язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити все навкруги. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні.

Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

Закликаємо суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Виконком Тернівської районної у місті ради звертає увагу на те, що за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу. 

Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 77-1) передбачено штрафні санкції: громадянам – від 170 до 340 грн.; посадовим особам – від 850 до  1190 грн. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність.

Пам’ятаймо, з вогнем не можна жартувати!